Home / archiefcentraal / zuur verlies marienberg in zwolle

zuur verlies marienberg in zwolle

Mariënberg verloor zaterdag de seizoensopening met 2-1 van CSV ’28. Een wedstrijd met twee gezichten speelde zich af op sportpark ‘De Verbinding’ in Zwolle.

Gastheer CSV’28 en Mariënberg hielden elkaar voetballend in het eerste gedeelte aardig in evenwicht maar de kansenverhouding was ruim in het voordeel van de Westerparkbewoners. Echter wisten de roodzwarten maar 1x doel te treffen achter Peter Smit. Han Bouwhuis rondde een goede aanval perfect af en tekende voor de 0-1.

Hierna misten onder andere Theo de Lange, Ruud Buitenhuis en Micheal Zweers dotten van kansen of kreeg Smit hulp op de doellijn van zijn mede-spelers. Na rust was het gedaan met de dadendrang van de roodzwarten en drukte CSV’28 het elftal van trainer Mark Wagt steeds verder achtertuit. De gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. Een aanval van Mariënberg werd vlak voor de vijandelijke zestien succesvol onderbroken door de achterhoede van de oranjehemden en binnen enkele seconden stond Michel Lassche oog in oog met Chris Regeling aangezien hij de verdediging zien hielen had laten zien en schoof beheerst de bal onder de kansloze doelman door.

Voorin wist Mariënberg weinig potten meer te breken en CSV’28 werd dreigender voor de kooi van Regeling die lang een sta-in-de-weg bleek voor de spitsen van de thuisploeg. Hij redde meer dan bekwaam op 100% kansen maar toen iedereen wat Mariënberg een warm roodzwart hart toedraagt zich inmiddels had verzoend met een punt kopte de boomlange verdediger Peter Bruintjes de 2-1 tegen de touwen. Op basis van de tweede helft meer dan verdiend. Op basis van negentig minuten had een gelijkspel beter de verhoudingen binnen de kalklijnen weergegeven.

Echter deed Mariënberg zichzelf de das om, om in de eerste 45 minuten de drie opgelegde kansen niet te verzilveren.

Opstelling: Chris Regeling, Roy Botter, Marcel Bolks (67. Erik Huibers), Arjan Peters, Kris Noeverman (71. Bertin Veurink), Han Bouwhuis, Ruud Buitenhuis, Niek Noeverman (79. Roy Kelder), Theo de Lange, Ruud Woelderink, Michael Zweers.

Man v/d Wedstrijd: Han Bouwhuis.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.