wandeling door ommerschans

Een gids neemt de deelnemers mee het gebied in en laat zien wat er vandaag de dag nog te zien is van de rijke historie van de Ommerschans. Een geschiedenis die teruggaat naar 1600 wanneer er een verdedigingsschans wordt gebouwd, en doorloopt tot 1818 wanneer de Maatschappij der Weldadigheid hier een onvrije kolonie bouwt voor landlopers en bedelaars. De gids zal u vertellen hoe het leven van deze mensen er uit heeft gezien.

De wandeling begint bij kolonie boerderij nummer 4, de voormalig zuivelhoeve van de Maatschappij. Deze boerderij is te vinden aan de Balkerweg 72 in Vinkenbuurt. Hier is gelegenheid om een kopje koffie te drinken alvorens de wandeling start. Tevens zullen er boekjes over de Ommerschans te koop zijn.

De start is om 14.30 uur en voor leden van vereniging De Ommerschans is deelname gratis. Aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de vereniging: 0613629524 of info@deommerschans.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.