vragen pvda over stoppen subsidie

“De verantwoordelije gedeputeerde Rietkerk heeft aangegeven dat dit besluit in overleg met de verantwoordelijke wethouders van de gemeenten is besproken en dat hiertegen geen bezwaar zou zijn,” aldus fractievoorzitter Gerrit de Jonge. “Daarom willen wij tijdens de gemeenteraadvergadering van 20 september een aantal vragen vragen stellen.”

De Jonge wil bijvoorbeeld weten of het klopt dat de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Ommen op de hoogte was van dit voornemen en op het waar is dat de gemeente Ommen geen bezwaar heeft gemaakt tegen dit voornemen. “En mocht de provincie dit voornemen uitvoeren, wat betekent dit voor de onderhoud van fiets- en wandelpaden binnen onze gemeente en welke financiële gevolgen heeft een dergelijk besluit voor Ommen?” Ten slotte wil de Jonge graag weten hoe het college de kosten voor het onderhoud nu gaat dekken.

De provincie laat desgevraagd weten dat het om een bedrag van 17.000 euro gaat. Overigens is er een zogenoemde overgangsvoorziening ontwikkeld, waardoor gemeenten in 2013 ineens drie keer het bedrag uitgekeerd krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.