voorbeschouwing zwolsche boys marienberg

Komende zaterdag reist Mariënberg af naar het Jo van Marle Sportpark waar de Zwolsche Boys de gastheer zal zijn. Samen met Voorwaarts en Lutten is de ploeg van trainer John Beijen vooralsnog de lijstaanvoerder met de maximale score uit twee wedstrijden.

Al ging het vorige week moeizaam tegen de Holtenbroek Tuinders Combinatie (HTC) op de Pelikaan, eveneens in Zwolle, zo viel op te maken uit beide wedstrijdverslagen. Ver in blessuretijd tikte Jeffrey van der Vlist pas de winnende treffer binnen. Niet voor niets staat hij alom bekend als de ‘spookspits’ van de groenwitten, de defensie van Mariënberg is dus gewaarschuwd.

Ditmaal geen Zwols gekleurde derby voor gastheer de Zwolsche Boys. De degradant uit de tweede klasse speelde al blauwvingerige duels tegen buurman ZAC (seizoensopening) en HTC (vorige week).

Na het duel, zaterdag tegen de roodzwarten van Mariënberg, kan men zich wederom opladen voor die twee andere onvervalste ‘Zwolse’ stadsderby’s . Eerst wacht CSV’28 en zaterdag 29 september sluit Zwolsche Boys de stadsderby-maand af met een duel tegen SVI.

Zowel trainer John Beijen alsmede de Zwolsche Boys zijn oude bekenden van de Westerparkbewoners. Voor het laatst kruiste men sportief de degens in het seizoen 2009/2010. Op 31 oktober 2009 won de Zwolsche Boys vrij eenvoudig van een tam spelend Mariënberg (4-1) maar revancheerde het roodzwarte hart zich het jaar erop met een 3-2 winst (10 april 2010).

Dat jaar promoveerde de Zwolsche Boys wel naar de 2e klasse via de nacompetitie waar het vorig seizoen weer roemloos uit kelderde. De jacht naar eerherstel is voorlopig succesvol begonnen voor Beijen (5e seizoen Zw.Boys) en zijn manschappen maar daar wil Mariënberg graag een stokje voor steken.

De roodzwarten staan na twee wedstrijden waar het thuishoort als je 2×90 minuten op de analyse-tafel legt en de diverse meningen ventileert. Te weinig gekregen in de seizoensouverture tegen CSV’28 (puntje was verdiend geweest…) en misschien wel twee bonuspunten vorige week op het eigen Westerpark waar SVI met 2-1 werd verslagen. Kortom drie punten uit twee wedstrijden.

De blessure van Rolf Hofsink lijkt achteraf mee te vallen en wellicht kan hij al enkele minuten maken op het Jo van Marle Sportpark. Veel zal trainer Mark Wagt waarschijnlijk niet veranderen aan zijn basiself. Het duel staat onder leiding van de heer J. Stalenburg en de aftrap is om half drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.