Home / archiefcentraal / voorbeschouwing marienberg ijvv

voorbeschouwing marienberg ijvv

Mariënberger Alfred Dorgelo stuurde ons de volgende voorbeschouwing op het duel Mariënberg – IJVV:

Komende zaterdag is voetbalvereniging Mariënberg op sportpark ‘Het Westerpark’ gastheer voor de IJsselmuider VoetbalVereniging (IJVV). Vooralsnog maken de roodwitte voetballers, die hun thuisbasis hebben op sportpark ‘Den Uithoek’ aan de Bergweg in IJsselmuiden, hun status (nog) niet waar.

Vorig jaar streden ze samen met Banthum om het kampioenschap in de derde klasse C maar verspeelde IJVV op de laatste competitiedag de titel en werkte de opgelopen kater vervolgens door in de nacompetitie.

Veel voetbalkenners kruisten dit seizoen dan ook IJVV aan als mogelijke titelkandidaat. Echter na drie wedstrijden staan ze teleurstellend op de elfde stek met maar een schamel puntje. Ondanks het feit dat ze vorige week voetballend beter waren dan tegenstander HTC brak het gebrek aan scorend vermogen de IJVV’ers uiteindelijk op, de Holtenbroek Tuinders Combinatie wist met een 2-1 winst ‘sneaky’ IJsselmuiden te verlaten. De gevoelige nederlaag had IJVV vooral aan zichzelf te wijten, de razende reporter van dienst sprak van knullige fouten in de achterhoede en dat de gezichten van iedereen die IJVV een warm hart toedraagt op standje onweer stonden.

Mariënberg kan zaterdag een getergd IJVV verwachten die op jacht is naar sportieve revanche, de roodzwarten zijn dus gewaarschuwd en kunnen erop rekenen dat de ploeg van trainer Herben Visscher hun geschonden blazoen op sportpark Het Westerpark graag wil oppoetsen.

Het elftal van trainer Mark Wagt begint daarentegen een stuk fijner aan het seizoen ‘12/’13,

alle smaken zijn de revue reeds gepasseerd. Verlies in het openingsduel (CSV’28), vervolgens een overwinning tegen SVI en vorige week werd er knap een puntje gevist uit de vijver bij de Zwolsche Boys op sportpark Jo van Marle in Zwolle.

Gezien enkele mutaties, waar de afwezigheid van spits en goudhaantje Rolf Hofsink een fikse aderlating is, kan het resultaat tot nu toe ieders goedkeuring wegdragen. Mainbarg doet het gewoon goed met het materiaal wat Wagt voorhanden heeft, met een flinke dosis en inzet wordt er in elke wedstrijd meer dan 100% gegeven. De arbeidsethos is hartverwarmend en het altijd kritische publiek heeft nog geen reden tot klaagzangen gehad aan de gezellige bar in de veelbesproken derde helft.

Het duel staat zaterdag onder leiding van de heer J.A. de Vries en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.