Home / archiefcentraal / verdedigingssporten bij emsland in ommen

verdedigingssporten bij emsland in ommen

Sport- en Recreatiecentrum Emsland is een familiebedrijf dat gerund wordt door Hendrik-Jan en Wia Ningbers aan de Emslandweg in de buurtschap Varsen in Ommen. Het recreatiecentrum bestaat uit een SVR-camping en een ruime groepsaccommodatie. Ook zijn groepen welkom die zich willen vermaken met buiten activiteiten.

Het sportcentrum bestaat al ruim dertig jaar en sinds 2007 is zoon Frank Ningbers hierbij meer betrokken. Als mede-eigenaar, maar ook als judo- en sambo-leraar. Per week worden er ongeveer tien judo-lesuren gegeven aan kinderen vanaf vijf jaar tot volwassenen van ruim veertig jaar. Judo staat bekend als een sport met opvoedkundige waarde. Leerlingen leren met elkaar omgaan en respect voor elkaar te krijgen. Veel ‘drukke’ kinderen worden geadviseerd om op judo te gaan, maar ook ‘verlegen’ kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen beter voor zichzelf opkomen. De judolessen beginnen weer vanaf maandag 3 september.

De andere sporten die bij Emsland worden gegeven zijn sambo, karate, kickboxen en aikido/iado. Ook bij deze sporten komen structuur en discipline naar voren, evenals het respect hebben voor elkaar. Kijk voor meer informatie op www.emsland-ommen.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.