Home / archiefcentraal / usv verrast ijsselstreek met 4 2

usv verrast ijsselstreek met 4 2

Op een zonovergoten sportpark Hulsterlanden verraste USV vriend en vijand door met een 4-2 overwinning van het veld te stappen tegen het op papier sterke IJsselstreek.

Evenals vorige week in Bathmen kwam de ploeg van coach Joshua Nijlant wat moeizaam uit de startblokken. De Deventenaren waren in de beginfase echter niet bij machte de foutjes in de defensie van USV af te straffen. Ook nu pakte USV de draad weer snel op en met verzorgd voetbal werd het doel van keeper Bjorn Jansen opgezocht. Dat had in de 21e minuut succes. Sander Schaeffer bracht Rick Timmerman na een prachtige aanval in stelling en de frêle spits liet Jansen volledig kansloos, 1-0.

Ook hierna bleven de blauwwitten de verdediging van IJsselstreek met mooie aanvallen bestoken en dat leverde in de 38e minuut het tweede doelpunt op. Nu was het Timmerman die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam en Tjerk Poppens de speler die de trekker overhaalde, 2-0. Pal voor rust liet USV geheel onnodig IJsselstreek terug in de wedstrijd komen. Een foutieve afspeelbal op het middenveld werd door Leroy Fernandes al snel verzilverd, 2-1.

Na de thee wilden de gasten uit de koekstad de stand snel in evenwicht brengen maar onder leiding van de prima spelende Matthijs van Faassen hield de laatste lijn van USV keurig stand. De thuisploeg gebruikte de ruimte die IJsselsstreek noodgedwongen defensief moest weggeven uitstekend en daardoor kwam ook in de 51e minuut de derde goal tot stand. Wederom was het Rick Timmerman die Bjorn Jansen het nakijken gaf, 3-1.

Zo’n 12 minuten later bracht Leroy Fernandes na een prachtige solo en dito goal de spanning toch weer terug in de wedstrijd, 3-2. De druk op het doel van USV werd hierna groot, maar dat zorgde er ook voor dat de Nieuwleusenaren veel ruimte kregen om de countertactiek te hanteren. Een kopbal van Timmerman belandde op de paal en in de 90e minuut gooide de uitblinker na een pass van Ross van Overbeek de wedstrijd definitief op slot met zijn derde goal, 4-2. In blessuretijd had de score nog hoger voor de thuisclub op kunnen lopen, maar doelman Jansen voorkwam een nog grotere afstraffing voor de Deventenaren.

Volgende week zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen Diepenveen op het programma. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt op sportpark De Zunnebargh,

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.