uitkijktoren verschijnt langs vecht

In oktober zal worden gestart met de werkzaamheden op de locatie door hoofdaannemer Wonders Metaal B.V uit Berlicum. De oplevering staat gepland in december 2012.

Het bos met loofbomen ligt op de overgang van de hogere dekzandgronden naar het dal van de Vecht en is vrij open van structuur. De toren komen ongeveer tien meter diep het bos in te staan en zal toegankelijk zijn vanaf het bestaande pad. De karakteristieke hakhoutstoven aan de rand van het bos blijven behouden.

Er is gekozen voor een ingetogen ontwerp, dat van een afstand goed zichtbaar is in het landschap. Een eenvoudige toren bekleed met houten lamellen. De constructie en de trappen zijn van staal.

Onderaan de toren staan de houten lamellen ver uit elkaar, waardoor de toren lichtvoetig op de grond staat. Naar boven toe staan de lamellen steeds dichter bij elkaar en wordt het zicht voor bezoekers beperkt. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid naar het uitzicht. Men kan tussen het hout door gluren naar het landschap.

Eenmaal boven gekomen op een hoogte van 18 meter biedt het uitkijkplatform een mooi uitzicht. Door de toren over twee zijden af te schuinen wordt het zicht van de bezoeker gericht op het Vechtdal en is de verstoring van vogels in het naastgelegen naaldbos minimaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.