tweedehandskleding voor vechtgenotenhuis

Het begon allemaal in december, toen Simone een bult ontdekte onder het sleutelbeen van de 12-jarige Chloe. Hoewel de huisarts aanvankelijk dacht aan een gezwollen klier, vroeg hij Simone opnieuw langs te komen als de bult na een paar weken niet vanzelf zou verdwijnen. “Ik was er zelf niet gerust op en maakte direct een nieuwe afspraak. Op 2 januari kwamen we opnieuw bij de huisarts en werden we direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Na de punctie kregen we nog diezelfde dag de uitslag. Chloe bleek lymfeklierkanker te hebben”, vertelt Simone. “We konden nog diezelfde dag door naar Groningen en drie dagen later werd begonnen met de behandeling. Omdat het al overal in haar lichaam zat, kreeg ze de allerzwaarste kuren. Dat was verschrikkelijk heftig.”

Een moeilijke tijd volgde, waarin het gezin vastbesloten was Chloe er doorheen te slepen. De kuren waren zwaar, door de medicijnen kreeg ze een opgezet gezichtje en verloor ze al haar haar, maar op de dagen dat Chloe zich wat beter voelde ging ze gewoon naar school. “Ik had van tevoren nog nooit echt nagedacht over kanker en ik wist alleen dat je ervan kon genezen of niet”, vertelt ze. “Maar ik wilde niet bang zijn, want ik dacht: als ik ga huilen gaat mama ook huilen en dat wilde ik niet. En ik kon me trouwens ook niet voorstellen dat ik ziek was, want ik voelde me helemaal niet ziek. Ik werd pas ziek van de behandelingen.”

Na zes maanden chemo’s en elf bestralingen, kwam twee weken terug eindelijk het verlossende woord: Chloe is genezen. “Alles is goed en nu moeten we verder. Dat is geweldig, maar ook onwerkelijk. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Kanker is een keerpunt in je leven dat maakt dat je alles anders gaat zien”, vindt Simone. “Ik heb zelf gemerkt dat ik door dit verhaal heel erg ben betrokken bij alles wat maar met kanker te maken heeft. Ik wil er alles over weten. Daarom hebben we ook intensief meegedaan met de Samenloop voor Hoop. Toen ik onlangs bij een vriendin was die haar overtollige kleding verkocht en de opbrengst daarvan wilde schenken aan het Vechtgenotenhuis, ontstond spontaan het plan om nog een keer te doen en grootser aan te pakken. Want het Vechtgenotenhuis is bij uitstek een plek waar mensen steun vinden in de moeilijkste tijd in hun leven. Ik weet dat ze puur en alleen bestaan van giften, dus leek me dit een leuk idee om hun kas te spekken.”

Bij het Vechtgenotenhuis werd direct positief gereageerd op het plan. Het resultaat is een groots opgezette ‘Vintagebeurs’ waar een kleine twintig deelnemers tweedehands dames- en kinderkleding en accessoires aan de man gaan brengen. “Verkoopsters hebben we dus genoeg, maar het gaat natuurlijk om de verkoop. Dus hopen we dat er zaterdag zoveel mogelijk mensen naar het Vechtgenotenhuis komen om hun kledingkast aan te vullen en op die manier een steentje bijdragen aan het Vechtgenotenhuis”, promoot Simone. De beurs wordt gehouden op zaterdag 15 september van 10.00 tot 13.00 uur in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5d in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.