Home / archiefcentraal / tweede editie repair cafe vechtdal

tweede editie repair cafe vechtdal

De tweede editie van Repair Café Vechtdal vindt plaats op zaterdagmiddag 6 oktober in Hibertad, het Kenniscentrum Duurzaamheid op industrieterrein Haardijk, Molensteen 5 te Hardenberg.

Oktober staat in het teken van duurzaamheid en Repair Café wil daarom een van de manieren om duurzaam bezig te zijn onder de aandacht brengen. Onder het motto: Weggooien? Mooi niet! kunnen daar spullen worden aangeboden die niet meer (goed) functioneren of waar een kleine reparatie aan te pas moet komen om er weer jaren plezier van te hebben. Een broek waarvan een naadje los zit, de trui waaraan iemand gehecht is met een mottengaatje, een mixer of föhn die niet meer werkt, noem maar op.

Een team van deskundigen staat klaar om te laten zien hoe de spullen gerepareerd kunnen worden en hoe de aanbieder het een volgende keer zelf kan doen. De vrijwilligers doen dat kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld wordt. Koffie en koek staan klaar en zijn voor deze keer gratis.

“In Nederland worden veel spullen onnodig weggegooid,” aldus de organisatie. “Repareren zit bij veel mensen niet meer in het systeem en reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in.”

Het Repair Café zoekt nog handige mensen die hun kennis over willen dragen aan minder handige mensen. Zo krijgt het Repair Café een sociaal karakter. Bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Repair Café Vechtdal is een initiatief van Bewust Vechtdal, Leefstijl (van de protestantse kerken Hardenberg), Natuuractiviteitencentrum de Koppel en Kenniscentrum Duurzaamheid Hibertad. Voor informatie en opgave van vrijwilligers: dookvangils@hotmail.com, tel.nr. 0529-45 11 50 of Jan Noorlander jan.noorlander@online.nl tel.nr. 0523-26 42 33

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.