sv nieuwleusen wint voor het eerst

Na drie nederlagen won S.V. Nieuwleusen zaterdag 22 september voor het eerst. In Almelo werd het tegen Oranje Nassau 0-4.

Aan het begin was het een het gelijkopgaande wedstrijd. Na een paar gevaarlijke aanvallen van Oranje Nassau was het S.V. Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. Een goede diepe bal van Martin Jansen op Jeroen Elzinga werd goed gecontroleerd door Jeroen en werd, via de uitkomende keeper, in het doel geschoten.

Tot aan de rust waren er kansen over en weer waarbij Oranje Nassau toch een paar honderd procent kansen liet liggen. Het vizier stond niet op scherp bij de spitsen van Oranje Nassau maar voornamelijk de sluitpost van vandaag, Wietse van der ploeg, was een sta in de weg. Hij kan zeer tevreden terug kijken op zijn basisdebuut. Ook was er nog een opgelegde kopkans voor Jeroen Elzinga na een goede voorzet vanaf rechts, maar deze ging net over.

Direct in de tweede helft lag de 0-2 al snel in het netje. Na een corner van Erwin Goutbeek was het Carlo Harink die de bal licht raakte met zijn hoofd waardoor de bal via de keeper in het doel verdween. Er leek iets gebroken bij de thuisploeg en S.V. Nieuwleusen kon vrijuit gaan voetballen.

De mannen uit Almelo kwamen er nog wel uit, maar een echte vuist konden ze niet meer maken. Doordat de thuisploeg toch nog enigszins op zoek ging naar de aansluitingstreffer kwam er zeeën van ruimte vrij op de helft van Oranje Nassau. Carlo Harink was de eerste die hiervan gebruik wist te maken door afgeslagen bal vanuit en voorzet binnen te schieten in de korte hoek, 0-3. Het slotwoord was aan Erwin Dijk die een goede voorzet van Bas Evenboer van dichtbij vollerend wist binnen te tikken. Hierna waren er nog een aantal kansen maar deze werden niet meer verzilverd.

Een goede teamprestatie van de Nieuwleusenaren die volgende week hopelijk een vervolg kan krijgen in de thuiswedstrijd tegen de buren, ASC ’62 uit Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.