streetwise bij heilig hartschool

De Heilig Hartschool uit Lemelerveld deed 18 september mee aan het ANWB Streetwise project. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid.

In Toet toet leerden de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod. Trapvaardig tenslotte trainde de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.