start coureur kijkt uit naar british superbike

De Engelse coureurs staan te popelen om te mogen starten in deze tiende wedstrijd om het kampioenschap. Bij een BSB race gelden andere regels dan normaal in het Nederlands kampioenschap. Er wordt gereden met zwaar getunede Superbikes, maar dan zonder alle elektronische hulpjes,die de andere klassen wel hebben. Geen traction control, geen wheelie control, geen launch control, al deze hulpmiddelen zijn verboden. De coureurs zijn de baas over hun machines.

Naast deze Superbike races staan er ook twee Supersport wedstrijden geprogrammeerd. Hier zal “START” Nieuwleusen coureur Pepijn Bijsterbosch zijn opwachting gaan maken. Bijsterbosch heeft vorig weekend zijn beste IDM wedstrijd van het seizoen gereden. Met een twaalfde en vijftiende plaats sloot hij een matig seizoen toch nog positief af in Hockenheim.

De jonge “START” coureur is blij me zijn wildcard voor de BSB Supersport race. Op Hockenheim heeft hij zijn tot BSB geprepareerde IDM fiets al even mogen testen. Zowel zaterdag als zondag kan Bijsterbosch tussen het Engelse geweld laten zien waar hij staat.

Tijdens dit BSB weekend worden er zondag ook nog twee ONK wedstrijden verreden. In het ONK Superbike moet Kevin Valk van het Serco team uit Lemelerveld proberen Duntep coureur Danny de Boer van het kampioenschap te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.