spijkerschrift verstrooide herinneringen

Met een zongebruinde kop van de Portugese zon verschiet ik bleek van kleur wanneer ik in de supermarkt de pepernoten ontdek. In mijn hoofd staat de vakantie nog levendig voor de geest en met een blik op dat strooigoed dreigen de herinneringen als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Waarom is oktober geen goede maand om de winter te laten introduceren? Wat maakt dat die beste man aan het einde van de zomer al zijn intrede laat doen?

Portugal lijkt weinig op Brazilië, op de klank van de taal na. En sommige woorden of uitspraken niet. Maar dat geeft niets. De temperatuur, de zon, het strand maakte alles goed. En die ene caipirinha. En mijn zwembroek was natuurlijk te groot aan bedekking. Maar wat een licht en zonnewarmte. Dus heb ik voorlopig nog geen behoefte om mijn gedachten vast te pinnen aan de winter. Laat dat maar even wachten.

Ik geniet nog even van het mooie weer en fantaseer dat ik aan het zwembad lig met het ruisen van de zee op de achtergrond. Lekker in mijn eigen achtertuin. Totdat zoonlief aan komt zetten en mij vraagt hoe bruin ik wil worden. Want hij had nog een lucratieve oplossing in de aanbieding. Een poepbruin idee. De hond doet er nog een schepje bovenop door in de zandbak een ware traktatie op te duiken, achtergelaten door de buurkat.

Maar ik hou voorlopig halsstarrig vol. Bij ons komen voorlopig geen Sinterklaasgedachtengoed de drempel over. Bart heeft een dik formaat aan speelgoed bij in de bus weten te drukken, maar die lag al snel in de papierbak. Chocola koop ik in reep vorm. En daarbij past zo’n schaaltje met pepernoten niet bij het weerbeeld. Ik hou het liever nog even bij een bikini. En wellicht een caipirinha, als een toost op een mooie nazomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.