sallands kampioenschap voorproefje nk

Het was afgelopen zaterdag een prachtige dag om te fietscrossen. Bij de Bissinghcrossers in Ommen werd deze dag het open Sallands Kampioenschap verreden. De eerste van acht wedstrijden die gelden als plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap dat volgend jaar ook in Ommen wordt verreden.

Meer dan 450 rijders uit heel Nederland maakten daarom van de gelegenheid gebruik om niet alleen punten te scoren, maar ook de baan alvast te verkennen. Het was daarom ook een mooie gelegenheid voor de club om voorafgaand aan de wedstrijd de nieuwe oranje/blauwe clubshirts te presenteren. Onder luid applaus werden de shirts geshowd en werden de sponsoren die dit mogelijk hadden gemaakt in het zonnetje gezet.

In hun nieuwe shirts lieten deden de Bissinghcrossers extra hun best om zich op eigen baan van hun goede kant zien. Maar liefst vijftien van hen wisten voor het thuispubliek de finale te bereiken. In deze finales werd door de rijders alles uit de kast getrokken en ging het hard tegen hard. Dit resulteerde in een aantal adembenemende finales, maar helaas ook in een aantal valpartijen.

Broer en zus Kevin en Iris van der Linde wisten allebei de concurrentie achter zich te laten en mochten de hoogste tree van het erepodium beklimmen. Kevin deed dat zelfs in zowel zijn leeftijdsklasse 18 jaar en ouder als in de klasse cruisers 15-30 jaar. In deze laatste klasse was het podium zelfs volledig oranje en blauw, omdat clubgenoten Vincent Huisjes en Peter Berends respectievelijk het zilver en brons in ontvangst mochten nemen.

Een podiumplaats was er ook voor Robin Dijk. Hij werd keurig derde. Erik Katoele kwam helaas net iets te kort en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Dankzij het mooie weer, de inzet van de vele vrijwilligers en natuurlijk de spannende races werd het uiteindelijk een zeer geslaagde crossdag en heeft iedereen alvast een voorproefje gehad voor het NK van volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.