publiek leert artiest echt kennen

Het is voor Ruiter niet de eerste keer dat hij op de planken staat met zijn eigen theatershow. “Ik doe dit al ruim tien jaar. Zo heb ik bijvoorbeeld shows gemaakt met Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Petra Berger,” vertelt de componist/pianist. Het idee ontstond uit een wens om meer bekende podiumartiesten naar het Vechtdal te halen. “Ik kende enkele van hen al via mijn werk, maar ze kwamen eigenlijk weinig naar theaters in de buurt.”

De bezoeker krijgt met Ruiters show, naast een muzikale avond, een kijkje in het leven van de artiest. “Het is eigenlijk een soort Zomergasten in het theater. De gast staat centraal en wordt tussen het spelen door geïnterviewd over zijn of haar leven. De meeste artiesten zingen hun liedje en gaan er dan weer vandoor, maar hier krijgen ze de gelegenheid om eens wat meer over zichzelf te vertellen. Dat zouden ze uit zichzelf niet zo snel doen. En ook het publiek mag meedoen door tussendoor vragen te stellen.”

De Ommenaar kiest samen met zijn gast de nummers uit die ze zullen spelen, maar waar hij het tijdens de voorstelling over wil hebben wordt vooraf niet besproken. Dat levert verrassende momenten op. “Toen Simone Kleinsma het liedje Slipping through my fingers uit de musical Mama Mia speelde vroeg ik haar hoe ze dat vond, omdat ze zelf geen kinderen heeft. Toen raakte ik wel een gevoelige snaar. Paul de Leeuw nam daarentegen juist de hele show over. Dat het niet vooraf bedacht is maakt de voorstelling heel puur.”

De componist is ervan overtuigd dat het met Nyhoff weer een unieke voorstelling gaat worden. Nyhoff kreeg vorig seizoen landelijke bekendheid met spetterende optredens tijdens de talentjacht The Voice of Holland en blies zijn carrière daarmee een flinke dosis nieuw leven in. “Erwin was al heel lang singer/sonwriter voordat hij in The Voice kwam. Hij brengt echt een bak muzikaliteit mee, dat is heel leuk”, glimlacht de Ommenaar. Naast die muzikaliteit is er volgens Ruiter ook genoeg om over te praten. “Ik wil dat het publiek meer te weten komt over de inhoud van zijn teksten. Verder ben ik heel benieuwd naar hoe het er nou echt aan toe gaat bij een talentenshow als The Voice. Wij zien vanaf de bank een gelikte buitenkant, maar hoe gaat dat achter de schermen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.