pinkeltje bezoekt bakkerij oegema

Kinderopvang Pinkeltje werkt momenteel aan het thema ‘Eet smakelijk’, daarbij kwam de gelegenheid om een bezoek te brengen aan bakkerij Oegema te Dedemsvaart. De opa van Dylen, die gebruik maakt van kinderopvang Pinkeltje, runt deze bakkerij. De kinderen vertrokken met de Pinkeltje-bus naar Dedemsvaart, waar de bakker hen al op stond te wachten.

In de bakkerij liet de bakker allerlei verschillende machines zien. “Machines waar deeg uit kwam en er was een machine met veel stoom, dat was spannend”, aldus een van de kinderen. Ook liet de bakker een machine zien waarin bolletjes werden gebakken. De vriezer en een warme ruimte mochten natuurlijk niet ontbreken. Hier mochten ze zelfs een kijkje in nemen en de temperatuur van voelen.

In een van de machines stopte de bakker een groot stuk waar een deegrol uit kwam die gebruikt wordt voor het maken van een pizza. Het deeg werd gevoeld en geproefd door de kinderen, die dit maar raar vonden aanvoelen. Ook werden er krentenbollen geproefd.

Voor in de bakkerij, liet de vrouw van de bakker zien hoe een broodsnijmachine werkt. Er ging een heel brood, waarna er een sneetjes brood uitkwamen, heel raar voor de kinderen. Hoe kan dat nou? Als afsluiting werden er nog even vragen gesteld aan de bakkerij en vertrokken de kinderen van Kinderopvang Pinkeltje terug naar Balkbrug en Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.