Home / archiefcentraal / pec zwolle boekt eerste winst tegen willem ii

pec zwolle boekt eerste winst tegen willem ii

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de eerste winst van het seizoen geboekt. Bij Willem II werd het 0-1. Bart van Hintum kroonde zich met een rake vrije trap tot matchwinner. PEC deed daarmee de laatste plaats over aan Willem II.

Zowel Willem II als PEC Zwolle was tot zondag dit seizoen nog niet in staat geweest een keer te winnen. In het degradatieduel was van sprankelend voetbal geen sprake, maar legden beide ploegen wel veel strijd aan de dag.

Zwolle was in het eerste bedrijf de gevaarlijkste ploeg. Wiljan Pluim was drie keer dicht bij een treffer. Hij zag zijn vrije trap, schot voorlangs en een uithaal op de paal geen doel treffen. Willem II werd af en toe gevaarlijk, maar kon geen grote kansen afdwingen.

Direct na de onderbreking was het wél raak voor Zwolle. Bart van Hintum verraste met een vrije trap Willem II-sluitpost David Meul en zag hoe zijn poging in de kruising verdween. Na de achterstand ging bij Willem II de knop om. Een offensief, waarbij doelman Meul zelfs in de blessuretijd mee naar voren ging, drukte de Zwollenaren weliswaar richting eigen goal, maar de gelijkmaker viel ondanks verwoede pogingen niet meer.

Zodoende is Zwolle een paar plaatsjes gestegen en heeft de ploeg van Art Langeler nu vijf punten uit zeven duels. Willem II is samen met VVV-Venlo de enige ploeg die in de Eredivisie nog altijd geen zege geboekt heeft. Beide ploegen hebben drie punten, al kan VVV zondagmiddag in eigen huis tegen PSV eveneens afstand nemen van Willem II. De winst betekende de 100e overwinning van PEC/FC Zwolle in de Eredivisie.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.