Home / archiefcentraal / parr en dubbel voor jan hekman in lemele

parr en dubbel voor jan hekman in lemele

Ommennaar Jan Hekman pakte deze week op de Pitch en Putt golfbaan in Lemele zowel in het stableford- als in het strokeplayklassement tien punten voor de tussenstand. Met zijn ronde 54 speelde hij 39 stablefordpunten bij elkaar, Het rondje 54 (parr) met vijf birdies was deze week ook de minst aantal benodigde slagen over de 18 holes.

Bij stableford wordt rekening gehouden met het niveau, de zogenaamde handicap, en bij strokeplay is het aantal slagen over de 18 holes beslissend. Parr wil zeggen dat men gemiddeld drie slagen nodig had per hole. Birdies bij Pitch en Putt betekent dat men de hole in twee slagen heeft bedwongen.

Baaneigenaar Henk Bendijk speelde een rondje van 58, wat ook voor hem 39 stablefordpunten opleverde. Heetenaar Gerard Schoot speelde 38 stableford bij elkaar met zijn ronde 66. Nijverdaller Dinand Scholten had 62 slagen nodig en dat levert Dinand 37 stableford op. Dinie Hekman uit Ommen speelde 36 stableford bij elkaar na een rondje van 66 slagen.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaat Dinand Scholten nu op kop met 99 punten, Henk Bendijk heeft één punt minder en Hans Strijkveen volgt op negen punten van Henk. Jan Hekman volgt dan weer op twee punten, allen kunnen nog kampioen worden.

Voor het strokeplayklassement waren deze week negen punten voor Raaltenaar Hans Strijkveen met een rondje 55. Herman Scholten uit Nijverdal had 56 slagen nodig om rond te komen en kreeg acht punten. De uit Nieuw Heeten wonende Theo Otten had een rondje van 57, Lemelnaar Henk Bendijk 58 en Nijverdaller Erwin Scholten 59 slagen nodig deze ronde, Jan Nekkers en Gerrit Koggel hadden deze week 61 slagen nodig en Henri Duerink en Jos Harmsen hadden deze week 63 slagen nodig en kregen nog punten mee voor het tussenklassement.

Hans Strijkveen gaat hier op kop met 196 punten, gevolgd met 182 punten door Herman Scholten, Theo Otten heeft 168 punten bij elkaar gespeeld en Jan Hekman staat hier vierde met 132 punten, maar kan de koplopers niet meer inhalen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.