overdekt zwembad bij kontrast gaat sluiten

Vanaf 1 januari 2013 stopt Kontrast Sport & Wellness aan de Haersolteweg met de exploitatie van het overdekte zwembad. Het zwembad, dat door leden van Kontrast gebruikt wordt en waar de kinderen uit Dalfsen en omgeving terecht kunnen voor Baby, Peuter, Kleuter-zwemmen en voor zwemlessen, is vanaf 1 januari niet meer verantwoord te exploiteren door het wegvallen van een belangrijke gebruikersgroep.

Kontrast Sport & Wellness heeft 10 jaar geleden de gebouwen inclusief het zwembad overgenomen van Buitenplaats Gerner. Dit ging gepaard met een gebruikersovereenkomst, die het zwemmen voor alle parkgasten mogelijk maakte. Het gecombineerde gebruik van parkgasten en leden van Kontrast was een goede basis voor de exploitatie in de afgelopen 10 jaar.

Veranderende inzichten hebben de verenigingen van huiseigenaren en Buitenplaats Gerner doen besluiten de overeenkomst niet voort te zetten. Voor Kontrast komt daarmee het bestaansrecht van het bad in het geding. De hoge exploitatiekosten van een dergelijk bad kunnen niet worden opgebracht door alleen de leden van Kontrast en lesgelden.

De komende maanden wordt er gezocht naar alternatieven voor de leden, die op dit moment gebruik maken van de activiteiten in het bad. De zwemlessen en het BPK-zwemmen worden tot 1 januari gewoon gegeven, maar er worden geen nieuwe kinderen meer op de lessen geplaatst. Na 1 januari zal moeten worden uitgeweken naar de baden in de regio. Hiermee komt er een einde aan meer dan 25 jaar zwemonderwijs in het bad, waar de laatste 10 jaar meer dan 1000 kinderen uit Dalfsen en omgeving hun A-diploma hebben gehaald.

Kontrast gaat de komende maanden op zoek naar nieuwe gebruiksmogelijkheden van de vrijkomende ruimte. Daarbij gaan de gedachten uit naar een extra trainingszaal voor nieuwe trainingsvormen en nieuwe doelgroepen, maar ook naar meer invulling van ondernemers in de (para)medische zorg, die een locatie zien zitten binnen het fitnesscentrum, dat in augustus als één van de eerste 15 sportbedrijven in Nederland het certificaat Fitvak Preventiecentrum heeft binnengehaald.

Op dit moment is er al een fysiotherapiepraktijk, een massagepraktijk, een praktijk voor huidverbetering en een gewichtsconsulente aanwezig in het pand. Belangstellenden kunnen zich melden om de mogelijkheden te onderzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.