oranjevereniging nieuwleusen bedankt deelnemers

Het zit er op, de 76e editie van de Oranjefeesten Nieuwleusen. Voor het eerst vond het evenement plaats op het nieuwe terrein. De organisatie bedankt graag alle vrijwilligers, sponsoren en uiteraard bezoekers voor het laten slagen van dit jaarlijkse feest. “Dankzij jullie inzet en komst was het feest ook dit jaar weer een feest voor en door alle Nieuwleusenaren. Iedereen die hierbij, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen: hartelijk dank!”

De week startte met de bekendmaking van de ‘mooist versierde straat van Nieuwleusen’. Net als vorig jaar kwam het Kolkland, in de beoordeling van een onafhankelijke jury, als winnaar uit de bus. De aansluitende kindermarkt werd druk bezocht en menig speelgoed, fiets of boek wisselde van eigenaar. “Op woensdagavond waren er vele parels van oude tractoren en oldtimers te bewonderen en trok de stoet door Nieuwleusen.” Aansluitend sloten cabaretiers Thijs Kemperink en Wilfried Finkers de eerste avond af in de feesttent.

De donderdag stond in het teken van de kleutermiddag voor groep 1 en 2 van de basisscholen.

’s Avonds werd er in verschillende leeftijdscategorieën flink gestreden in de playbackshow. “Helaas viel de animo voor de oudste leeftijdscategorie (13+) dit jaar wat tegen, de organisatie hoopt uiteraard dat deze animo volgend jaar groter is.”

De Oranjevereniging vervolgt: “Vrijdagochtend en –middag was het tijdens de kinderspelen van de onder- en bovenbouw een gezellige drukte. ’s Middags werd de Oranjeloop gehouden. Dit nieuwe programma-onderdeel, georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ‘85 en het Unicef Comité Nieuwleusen, was met ruim 250 deelnemers erg succesvol. Vrijdagavond zorgde de band De Corona’s voor een swingende, gezellige en volle feesttent.”

Zaterdag was het traditioneel tijd voor de autorodeo, dit jaar met maar liefst 143 deelnemers. Het weer werkte uitstekend mee en vele mensen genoten in het zonnetje van het spektakel. Zaterdagavond sloot de band Papa di Grazzi het Oranjefeest op een waardige manier af en transformeerde de volle feesttent voor de tweede avond op rij tot een feestende massa.

De organisatie kijkt tevreden terug op een mooi evenement. Het nieuwe terrein zorgde voor nieuwe uitdagingen, maar hier werd door een ieder goed op ingespeeld. Tips ter verbetering voor het Oranjefeest van 2013 kunnen naar de organisatie gestuurd worden via oranjevereniging.nieuwleusen@gmail.com of het Facebook- of Twitterprofiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.