open dag de zwaluwhof nieuwe vleugel

“Gelukkig liepen de boekingen voor onze nieuwe vleugel al vanaf het begin als een trein”, vertellen Silvo en Irma Broeks, de eigenaren van bed & breakfast/groepsaccommodatie De Zwaluwhof in Hoonhorst. “Begin dit jaar, de vleugel was toen nog in aanbouw, hebben we een digitaal filmpje op onze site gezet. Een rondleiding door het toekomstige gebouw. Vanaf toen stroomden de reserveringen binnen. Het ging bijna helemaal vanzelf.” De nieuwe vleugel is inmiddels sinds april dit jaar in gebruik. Donderdag 6 september presenteren Silvo en Irma een open dag voor de regio.

De nieuwe groepsaccommodatie bestaat uit tien kamers met in totaal 32 bedden. Daarnaast voorziet het gebouw in twee verblijfsruimtes. De grootste daarvan is ook geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, trainingen en kookclinics.

De groepsaccommodatie is bestemd voor bedrijven, familie- en vriendengroepen, verenigingen en allerhande gezelschappen en beschikt ook over speciale sanitaire ruimtes voor mindervalide personen. Tijdens een rondleiding laat Silvo zien hoe één van de slaapkamers op de eerste verdieping uitkijkt over de landelijke omgeving. “We hebben gordijnen voor de ramen, maar één van onze gasten zei meteen al: ‘laat die gordijnen maar zitten, het uitzicht is veel te mooi’. Dat is ook wat wij de gasten willen meegeven. Een mooie buitenomgeving, rust, ruimte en ‘s avonds een kacheltje aan onder de mooie sterrenhemel en iedereen is gelukkig.”

Vergadercultuur

Bij de inrichting van de accommodatie is speciale aandacht besteed aan de wensen van het bedrijfsleven. Silvo en Irma wijzen daarbij op de veranderende vergadercultuur. “Vroeger werd voor meerdaagse vergaderingen vaak voor hotels gekozen. Maar dat verandert. Hier hebben ze een eigen accommodatie en privacy tot hun beschikking. Dat zorgt voor iets vertrouwds en huiselijks. Tegelijkertijd bieden we wel de luxe en het comfort van een hotel. We beschikken nu over zestien prachtige, ruime kamers, allemaal voorzien van eigen badkamer. In samenwerking met andere leveranciers kunnen wij alles verzorgen maar de gasten mogen ook alles zelf regelen. Dat laatste komt natuurlijk het groepsgebeuren ten goede. Ze bepalen zelf het programma. We hebben bewust gekozen voor een groot keukeneiland omdat veel bedrijven kiezen voor kookworkshops.”

Duurzaamheid

Na een intensieve verbouwing van hun boerderij startten Silvo en Irma in 2004 met hun eigen bed & breakfast. Aanvankelijk beschikten ze over zes slaapkamers en een verblijfsruimte. “Al heel snel kregen we de vraag of de ruimtes ook afgehuurd konden worden als groepsaccommodatie”, vertelt Silvo. “Na een jaar zijn we daarmee begonnen. En dat was een goede zet. We trokken groepen vanuit heel Nederland.”

Maar Silvo en Irma toonden zich ambitieus en ontwikkelden nieuwe plannen. “Iedereen wil namelijk groeien”, zeggen ze. “Langzaam maar zeker ontstond er in onze hoofden een nieuw beeld. Een extra vrijstaande vleugel. En als je die kant op gaat denken, is er eigenlijk geen weg meer terug. Het was een natuurlijk proces. We zijn er naartoe gegroeid.”

De nieuwe vleugel van de Zwaluwhof is onder architectuur en duurzaam gebouwd. Er zijn allerlei duurzame technieken gebruikt zoals een warmtepomp, die zorgt voor de vloerverwarming, warm water en in de zomer voor koeling. De accommodatie heeft dan ook geen gasaansluiting. In de keuken kan worden gekookt middels inductie. “We zijn er echt blij mee”, stellen Silvo en Irma. “Daarom ook de open dag. Meestal zijn we namelijk meer gericht op gasten uit het hele land, maar nu willen we de Zwaluwhof ook laten zien aan onze eigen regio.”

De open dag op donderdag 6 september duurt van 16.30 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom. De Zwaluwhof zorgt voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een springkussen. De Zwaluwhof is te vinden aan de Zwarteweg 7a in Hoonhorst, telefoon 0529-436875. Meer informatie op www.zwaluwhof.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.