ommen inventariseert beschermwaardige bomen

Waar staan de bijzondere bomen in de gemeente Ommen die bewaard moeten blijven? De gemeente Ommen gaat vanaf deze week tot en met oktober inventariseren welke zogenoemde beschermwaardige bomen de gemeente rijk is.

Nadat de inventarisatie is afgerond, worden de bomen en ook de groenstructuren in een digitale kaart

aangegeven. Beschermwaardige bomen zijn bomen die van nationaal belang zijn, gemeentelijk

groenmonumenten zijn, beeldbepalend zijn of tot een bomenstructuur behoren. Een groenstructuur is een

samenspel van verschillende elementen als waterpartijen, beplantingen of gazons, bijvoorbeeld een park.

Het bedrijf Quercus-Boomverzorging uit Zuidwolde neemt contact op met bezitters van beschermwaardige bomen. De medewerker van dit bedrijf kan zich op verzoek legitimeren.

Uiteraard vinden de inventarisatiewerkzaamheden met uw toestemming plaats. Als eigenaren niet willen dat hun boom of bomen de status beschermwaardige boom krijgt, dan vindt geen vermelding op de digitale kaart plaats. wilt u niet dat uw

Overigens, blijft bij de status beschermwaardige boom de boom het eigendom van de huidige bezitter. Zij kunnen gewoon onderhoud uitvoeren, en is de boom dood, aangetast door ziekte, of is er een gebrek geconstateerd, dan kan de boom gekapt worden.

Neem voor meer informatie of inventarisatiegegevens contact op met B. Bakkenes van de afdeling Openbaar Gebied, Team Infrastructuur en Gebouwen, 0523 28 93 34 of Ben.Bakkenes@ommen-hardenberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.