Home / archiefcentraal / noten steun derde partij nodig

noten steun derde partij nodig

“Een gevaarlijke vorm van wensdenken,” noemt Noten de veronderstelling die Mark Rutte eerder uitsprak over het functioneren van de Senaat. De premier zei dat hij verwachtte dat de Eerste Kamer zich niet ‘politiek’ zou opstellen. Uit een analyse van het stemgedrag in de Eerste Kamer, de afgelopen tien jaar, blijkt volgens Noten dat senaatsfracties nagenoeg altijd hetzelfde stemmen als hun collega’s in de Tweede Kamer. “Daarom zullen partijen in de Eerste Kamer het kabinet nooit aan een meerderheid helpen wanneer hun partijgenoten in de Tweede Kamer tegen dat vorostel hebben gestemd.”

Noten wil daarom, naast harde financiële afspraken, vooral een ‘agenderend en richtinggevend’ coalitieakkoord zonder gedetailleerde beleidsafspraken. “Een breed politiek draagvlak in de Tweede Kamer voor moeilijke besluiten is noodzakelijk,” zo concludeert de Dalfser burgemeester.

Lees ook

Ommen presenteert sluitende begroting en is positief over toekomst

OMMEN – Burgemeester en wethouders van Ommen leggen de gemeenteraad in november een structureel sluitende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.