nieuwe clubkampioenen voor dltc

De Dalfser Lawn Tennis Club (DLTC) hield van 4 tot en met 7 september haar clubkampioenschappen tennis voor de jeugd.

Voor de jongsten, die dit jaar zijn begonnen, was op woensdagmiddag een spelcircuit uitgezet. Bij allerlei vaardigheden met racket en bal konden punten worden verdiend.

Bij de meisjes verzamelde Cameron Koggel de meeste punten en kreeg daarmee de beker. Naomy kreeg als goede tweede een medaille.

Bij de jongens verdiende Jeffrey Meesters de beker, en Sander Lahuis kreeg hier de medaille.

De groep die op een 3/4 baan echte wedstrijden speelde, speelde in poulevorm. Er werd flink gestreden, met veel inzet. Moeilijk was het soms om de telling, na lange rally’s, bij te houden.

Yoren Dam won al zijn wedstrijden en verdiende in deze categorie zijn beker. Iris van Gelderen, die in deze jongenspoule meespeelde werd hier knap tweede en verdiende haar medaille.

In de groep tot en met 12 jaar werd eerst in poules van 3 gespeeld. Daarna in een afvalsysteem. Na kruisfinales stonden Coen van Dam en Merijn Frets in de finale. Er werd fel gestreden. Coen plaatste de bal heel goed en Merijn heeft heel veel moeten lopen om alle ballen te retourneren. Uiteindelijk won Coen de beker en Merijn dus de medaille.

In de één na oudste groep jongens speelden Steven Boer en Simon Gharnagharyan de finale.

Er waren heel wat mooie rally’s te zien. Uiteindelijk won Steven en ging met de beker naar huis en Simon kreeg de medaille.

De oudste jongenspoule tot en met 17 jaar werd een finale tussen Gijs Wiltvank en Gijs Rijpkema. Het zijn vrienden en zij spelen heel vaak tegen elkaar, zowel een vriendschappelijk partijtje als bij wedstrijden. Ook hier veel mooie rally’s, waar het publiek op de tribune van genoot.

Gijs Wiltvank won voor de laatste keer de jeugdbeker, want hij wordt volgend jaar senior. Gijs Rijpkema verdiende hier zijn laatste medaille, want ook hij wordt volgend jaar senior. Daar komen ze elkaar ongetwijfeld weer tegen.

Voor het clubkampioenschap bij de meisjes waren niet veel deelneemsters. Gespeeld werd ook hier in poulevorm. Er waren soms heel lange partijen bij. Gezien de verhitte hoofden was ook hier een maximale inzet. Loïs Vorsterman van Oyen mag zich hier clubkampioene noemen en nam de beker mee naar huis. Lidwien Seubers is iemand die doorgaat tot de laatste bal is geslagen, en werd knap tweede; zij kreeg dus de bijbehorende medaille.

Er was ook een kleine poule waarin gedubbeld werd door zowel meisjes als jongens.

Merijn Frets en Coen van Dam wonnen hier en Lidwien Seubers en Marieke Wennemars werden tweede.

Al met al een geslaagd toernooi. Per 1 oktober begin de wintertraining. Iedereen weet dan waaraan gewerkt moet worden om volgende keer nog leukere wedstrijden te spelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.