millenniumplatform wil bewustwording

Het platform heeft dit vorm gegeven onder meer tijdens de Damitobeurs en doormiddel van een duurzaamheidskrant. In 2011 kwamen de leden van het platform tot de conclusie dat zonder ambtelijke ondersteuning dit project niet voortgezet kon worden. Het resterend budget mocht het platform met eigen organisaties millenniumgericht besteden.

Hierna werd kort door de organisaties verteld over de besteding van de gelden. De Protestantse gemeente Dalfsen heeft via de Roemenië werkgroep twee zigeunergemeenschappen in Band en Pogaceaua ondersteund met medische zorg via de woonwagenzending Zwolle. De Nederlands Gereformeerde kerk heeft gezorgd voor het repareren van waterleidingen en een nieuwe schoolvloer in Szekes Roemenie.

Het Pastor Thomas fonds van de Emmanuel Parochie zorgt via Pastor Thomas dat kinderen in India naar school kunnen. Oikocredit zorgde voor besteding door het verstrekken van microkredieten in diverse ontwikkelingslanden. Vluchtelingenwerk Dalfsen via het organiseren van kookworkshops om vluchtelingen in contact te brengen met andere inwoners van Dalfsen en de Wereldwinkel/SARI heeft haar deel besteed aan het vervangen van de huidige verlichting door LED-verlichting in het pand. Mensen die daar komen kijken kunnen tevens de producten zien waarmee ze bij aanschaf helpen aan het verwezenlijken van een aantal millenniumdoelen.

De vrijwilligers van Unicef hebben besloten om de verkregen gelden in te zetten om blijvende bewustwording over de Millenniumdoelen in de gemeente Dalfsen te creëren. De vrijwilligers van Unicef hebben hiervoor samenwerking gezocht met dichter Koos Geerds uit Dalfsen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in 5 Millenniumgedichten.

Bureau Bldsprk uit Zwolle heeft de gedichten van een mooie vormgeving voorzien en afgedrukt op banners. Deze banners met gedichten zullen de komende periode een tour maken langs de diverse Kulturhuzen en sporthallen in de gemeente en daar blijvend zichtbaar zijn. Ze zijn voorgelezen door 5 kinderen uit de 5 kernen. Julia v.d. Linde uit Lemelerveld, Laura Hogenkamp uit Oudleusen, Nathalie van Dijk uit Nieuwleusen, Annick Dijkhuizen uit Dalfsen en Liz Diepman uit Hoonhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.