marit golsteijn nederlands kampioen dressuur

Marit Golsteijn van Ponyclub Avereest e.o. is zaterdag in Ermelo met haar pony Bo Nederlands kampioen geworden in de klasse Z1 categorie D/E. In een spannende finale wist de 16-jarige amazone uit Dedemsvaart de concurrentie voor te blijven.

De wedstrijd werd over twee proeven verreden. ’s Ochtends streden bijna veertig combinaties verdeeld over twee ringen voor de tien finaleplaatsen. Marit wist zich met een score van bijna 69 procent als tweede in haar ring voor deze finale te plaatsen. In de finale werd op hoog niveau gereden. Marit startte als achtste combinatie en had na negen combinaties de hoogste score behaald (66,9 procent). De laatste combinatie had in de eerste proef hoger dan Marit gescoord, dus het was erg spannend of dat in de finale weer zou gebeuren. Zij kon echter het niveau niet vasthouden, waardoor Marit zich kampioen van Nederland mag noemen.

Marit rijdt Bo vanaf zijn derde. Vanaf het basisniveau heef ze alle klassen met hem doorlopen. Marit wordt al bijna zes jaar getraind door Rineke Jansen uit Dedemsvaart. Haar kind- en paardvriendelijke wijze van lesgeven en haar enorme kennis spreken Marit erg aan. Dat deze wijze van lesgeven succesvol is, blijkt wel uit het feit dat twee van haar pupillen Overijssels kampioen zijn geworden en nu dus ook een Nederlands Kampioen.

Marit is zeker van plan tot haar 18e door te blijven rijden op haar pony’s om daarna de overstap naar de paarden te maken. Hopelijk net zo succesvol als bij de pony’s.

Andere leden van Ponyclub Avereest e.o. heben zondaag in Dalmsholte meegedaan aan het concours van de Laarhoeveruiters.

De prijswinnaars zijn:

Anouk van de Brink met Karl: eerste prijs B-springen klassiek categorie BC;

Ilja Bakker met Alegro: eerste prijs L-springen klassiek categorie E;

Tessa Rumph met Primera: twee keer een eerste prijs B-dressuur met 197 en 194 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.