ludieke start project obs de carrousel

Op OBS de Carrousel in Dalfsen startte woensdag 19 september het geschiedenisproject regenten en vorsten op een bijzondere wijze. Een zestal leerlingen uit de groepen 7 en 8 heeft naar aanleiding van de film Scheepsjongens van Bontekoe een korte musical opgevoerd. Het decor en de dialoog hebben ze geheel zelf in elkaar gezet. Na twee weken oefenen mocht het resultaat er zijn, een geweldig optreden voor alle leerlingen van de Carrousel. Dit optreden belooft wat voor de eindmusical.

De periode van 1600 tot 1700 wordt de aankomende drie weken op de Carrousel weer onder de loep genomen. Met behulp van opdrachtkaarten wordt er aan deze periode uit de geschiedenis gewerkt.

De Carrousel is van mening dat je geschiedenis moet beleven en dat elke leerlingen op zijn eigen wijze leert, de één werkt liever met zijn handen, de ander kijkt een film of leest liever een boek. De school wil de verschillende intelligenties van de kinderen prikkelen. Vandaar dat er met allerlei verschillende opdrachtkaarten wordt gewerkt zodat elke leerling de kans krijgt om op zijn eigen wijze de geschiedenis te beleven.

De school is op Twitter te volgen via ‘@obsdecarrousel’, daar zijn meer foto’s van het optreden te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.