Home / archiefcentraal / loopgroep houdt rekening met niveauverschil

loopgroep houdt rekening met niveauverschil

Elke maandagavond zie je ze door Nieuwleusen rennen: hardlopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85. Met gemiddeld zo’n vijftien tot twintig personen, zowel mannen als vrouwen, wordt er onder leiding van Jan Otten lekker getraind. Tempoloopje hier, sprintje daar, even rekken en strekken, stukje wandelen en ondertussen gezellig kletsen met elkaar.

De regionale loopgroep (de bijna honderd leden komen voornamelijk uit Nieuwleusen en Staphorst maar ook heeft het leden uit Dalfsen en Oudleusen) houdt ook op woensdag en zaterdag clubtrainingen in de Staphorster staatsbossen. In de winter vinden de woensdagavondtrainingen plaats in de kern van Staphorst. De leden variëren van senioren tot en met veteranen, mannen en vrouwen, van recreatielopers tot wedstrijdlopers, uitkomende op de vijf kilometer tot en met de marathon. Tijdens de trainingen wordt dan ook altijd rekening gehouden met het niveauverschil.

Twee jaar geleden baarde de club opzien door haar 25-jarig jubileum te vieren met een sponsorestafetteloop waarbij in 25 uur alle 25 gemeenten van Overijssel hardlopend werden aangedaan. De opbrengst van ruim 14.000 euro werd verdeeld over drie goede doelen. Ook het 12,5-, 15- en 20-jarig jubileum stonden destijds in het teken van diverse goede doelen.

Op 7 september tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen zal Bos Bedden Loopgroep AG ’85 samen met het Unicef Comité Nieuwleusen voor de eerste maal de Oranjeloop organiseren. De Oranjeloop staat open voor jong en oud, beginners en gevorderden, recreanten en wedstrijdlopers. Het parcours van de Oranjeloop is 2,5, vijf of tien kilometer lang en gaat over verharde wegen door onder meer de Oranjebuurt en gaat zowel door Nieuwleusen-noord als Nieuwleusen-zuid. De start en finish is bij het (nieuwe) evenemententerrein aan de Bosmansweg.

De voorinschrijving via www.ag85.nl is inmiddels geopend. Op de dag zelf kan men zich tot twintig minuten voor aanvang van de betreffende afstand inschrijven in de feesttent. Van elke inschrijving gaat één euro naar Unicef.

De Oranjeloop is niet de enige wedstrijd die georganiseerd wordt door Loopgroep AG ‘85. Elke derde zaterdag van oktober organiseert de club de AG ’85 Zwarte Cross, een bosloop rondom het recreatiegebied De Zwarte Dennen in het Staphorster staatsbos. En elk jaar in juni organiseert men de Munnikenslagloop in Rouveen. Ook werd er in het begin van dit jaar voor het eerst de Snertloop georganiseerd bij en in samenwerking met SV Nieuwleusen.

Voor belangstellenden bestaat er de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. De locaties en aanvangstijden zijn terug te vinden in de agenda op de website van de club: www.ag85.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.