lesmateriaal natuur en milieu voor scholen

Natuur en Overijssel is weer volop bezig is met het verspreiden van de aangevraagde lesmaterialen voor Natuur en Milieu Educatie. Al 533 projecten zijn aangevraagd, maar een school kan ook nu nog aanvragen.

Ieder jaar stuurt Natuur en Milieu Overijssel in juni een boekje vol met lesprojecten voor alle groepen naar de basisscholen. De lesprojecten gaan over natuur (kleine zoogdieren, regenwormen, bomen, vogels, bodemdiertjes), duurzaamheid (energie, vervoer, afval), de omgeving (natuurpaden, de bodem), mens en dier (huisdieren, dierenbescherming), water, seizoenen en voedsel.

Met deze lesprojecten kunnen kinderen actief aan de slag. Behalve de lesprojecten van Natuur en Milieu Overijssel zelf zijn ook een groot aantal lessen van de Waterschappen, de Nationale Parken, het IVN, Twence en de Groene Welle in dit boekje opgenomen. Alles bij elkaar geeft het boekje een goed overzicht van de mogelijkheden om complete projecten te doen over natuur en milieu of lessen aan te vullen en te verlevendigen.

Vanaf dit jaar kunnen de lesmaterialen op internet bekeken en rechtstreeks besteld worden. Kijk hiervoor op www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Daar is ook een filmpje te vinden over hoe het bestellen in zijn werk gaat. Het is nog mogelijk materialen te bestellen, hiervoor geldt wel: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.