Home / archiefcentraal / leerlingen agnieten college houden huis

leerlingen agnieten college houden huis

Ruim vijftig brugklassers van het Agnieten College in Nieuwleusen hebben op vrijdag 21 september meegedaan met de wereldwijde Keep it clean day.

Er zijn bergen werk verzet door de leerlingen die aan slag gingen om het middengebied op te knappen. Zo werden de paaltjes bij het fietspad weer voorzien van een nieuwe witte coating en werden meer dan acht grote vuilniszakken afval weggehaald.

In de Koninginnebuurt waren leerlingen actief om alle verkeersborden en paaltjes te wassen, waarvoor aan buurtbewoners om water werd gevraagd. Enkele leerlingen zijn aan de slag gegaan om van afval kunst te maken. Ook bij kinderdagverblijf het Hummelhof werden verschillende klussen uitgevoerd zoals het schoonmaken van de speelplaats. Na afloop hebben enkele groepjes zelf een voorlichting aan medeleerlingen gegeven over afval en over alcohol en drugsgebruik. Dit project wordt uitgevoerd in het kader van de verplichte maatschappelijke stage en komt voort uit een samenwerking tussen Stichting de Schakel, Agnieten College en SMON Welzijn. Openbare ruimte van de gemeente Dalfsen heeft voorzien in alle benodigde gereedschappen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.