Home / archiefcentraal / landgoed de horte decor van fruitpersdag

landgoed de horte decor van fruitpersdag

Op zaterdag 29 september vormt Landgoed De Horte in Dalfsen het sfeervolle decor van de fruitpersdag. Die dag biedt Landschap Overijssel van 10.00 tot 16.00 uur een veelzijdig programma voor jong en oud. Deze fruitpersdag maakt onderdeel uit van het activiteitenweekend dat in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaats wordt verzorgd. Op 29 en 30 september openen zeven landgoederen in het Vechtdal hun deuren voor het publiek. Om dit weekend officieel in te luiden, wordt er tijdens de fruitpersdag om 11.00 uur een grenssteen op Landgoed De Horte onthuld.

Tijdens de fruitpersdag is het mogelijk om appels, peren of druiven uit eigen boomgaard te laten persen tot vers sap. Speciaal hiervoor komt de Welsumse Sapmobiel naar De Horte, zodat het fruit ter plekke kan worden geperst en verpakt in pakken van vijf liter. Tot en met 25 september kunt u zich hiervoor aanmelden door een mail met uw gegevens en het aantal kilo’s fruit te sturen naar info@landschapoverijssel.nl. De kosten voor het persen van eigen fruit bedragen vijf euro per pak.

In de historische tuin van De Horte kunt u doorlopend genieten van een gezellige streekmarkt, een heerlijke boerenlunch en aantrekkelijke kinderactiviteiten. Ook start er om 10.00 en 13.30 uur een excursie over Landgoed De Horte. In Huis De Horte kunt u om 11.30 en 14.30 uur aanschuiven bij een lezing over de historie van deze bijzondere plek. Altijd al willen weten hoe je een fruitboom moet snoeien? Om 14.00 en 15.00 uur wordt er een speciale spoedcursus aangeboden. En de kinderen? Zij kunnen om 14.30 uur aanschuiven bij een levendig vlindertheater. U vindt Landgoed De Horte aan de Poppenallee 39, 7722 KW in Dalfsen.

Eén van de wandelpaden op De Horte kruist de grens tussen de gemeenten Dalfsen en Zwolle. Een punt dat vroeger werd gemarkeerd door een oude grenssteen. Per slot van rekening was dit wandelpad jaren geleden de doorgaande weg van Wijthmen naar Dalfsen. Nu het Jaar van de Historische Buitenplaats samen valt met het 80-jarig jubileum van Landschap Overijssel is het tijd om deze historische plek opnieuw te markeren. Om 11.00 uur wordt deze steen onthuld en is het activiteitenweekend officieel ingeluid.

Het Oversticht, Overijssels Particulier Grondbezit en Landschap Overijssel verzorgen dit activiteitenweekend in opdracht van de provincie Overijssel. Naast De Horte zijn ook Mataram, Hessum, Vilsteren, Den Alerdinck, ’t Rozendael en Het Nijenhuis te bezoeken. Al deze landgoederen zijn met een fietsroute aan elkaar verbonden. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en de fietsroute op www.landschapoverijssel.nl/2012-jaar-van-de-historische-buitenplaats.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.