Home / archiefcentraal / kruising rouveen vanaf nu gevaarlijk

kruising rouveen vanaf nu gevaarlijk

Veertien mensen raakten afgelopen vrijdag gewond bij een aanrijding tussen een lijnbus en een personenauto in Rouveen. Echter, twee dagen daarvoor was het op dezelfde kruising ook al raak. Toen botste een lijnbus met daarin meer dan twintig passagiers op een personenauto. Bij het eerste ongeval was een Heinoër betrokken, Harry van Kampen bestuurde de bus.

“Ik reed ongeveer 35 kilometer per uur en zag de auto van links komen. Ineens gaf de auto meer gas, hij wilde er nog voorlangs. Ik raakte hem vol in zijn flank en de auto belandde met zijn kont in de sloot,” vertelt Van Kampen. “Een meisje in de bus had haar gebit kapot. De bestuurder van de auto zei dat het wel goed met hem ging, maar tien minuten na het ongeluk begon hij te shaken. Toen hebben we toch de ambulance nog maar even gebeld.”

Zelf heeft Van Kampen al een week hoofdpijn. “Kort na het ongeluk vertelden ze me dat het door de adrenaline kwam, maar ik denk dat ik morgen maar even naar de dokter ga.

De chauffeurs van Syntus houden allen rekening met de situatie bij Rouveen. “We waren al gewaarschuwd met memo’s dat we kalm aan moeten rijden wegens de omleiding,” stelt Van Kampen.

Hoe het met de chauffeur gaat die vrijdag betrokken was bij het ongeval, weet Van Kampen niet. “Gisteren ging de baas bij hem op ziekenbezoek, dus ik denk dat hij nog niet aan het werk is. Ik heb hem zelf niet meer gesproken.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.