Home / archiefcentraal / koninginnemarkt nieuwleusen voor oekraine

koninginnemarkt nieuwleusen voor oekraine

Voor de dertiende keer wordt op zaterdag 22 september in Nieuwleusen de Koninginnemarkt gehouden.

De opbrengst van de markt bij de grote kerk en op het plein van Museum Palthehof gaat naar goede doelen in Oekraïne. Alle goede doelen bevinden zich in Beregovo, waar de Stichting Oekraïne actief is. Op het marktterrein wordt door middel van een bord duidelijk gemaakt om welke doelen het precies gaat.

De Koninginnemarkt heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma. Er wordt een rommelmarkt gehouden, er zijn oude ambachten en kinderen kunnen zich vermaken op het kinderplein. Daar kunnen ze geschminkt worden, is er een springkussen, een ballonwedstrijd, zijn er spelletjes te doen en kan er geverfd worden. Wie trek krijgt kan terecht bij de oliebollenkraam of bij de kraampjes met knieperties en andere huisgebakken lekkernijen. Wie inspiratie op wilt doen voor een leuke hobby loopt over de hobby-/kunstmarkt. Dit jaar wordt er ook weer een grote verloting gehouden met leuke prijzen. De hoofdprijs is een tuinset van steigerhout.

Op het terras, waar bezoekers kunnen genieten van bruine bonen met spek en stroop, worden de hele dag optredens verzorgd door de Oekraïnse zang- en dansgroep Roesalka, Aalt Westerman en de folkloristische Volksdansvereniging Nieuwleusen.

De markt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en het museum is deze dag ook geopend. Kijk voor meer informatie op www.koninginnemarkt-nieuwleusen.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.