juventanotuleerland verliest van thrianta

De eerste formatie van de Hardenbergse korfbalvereniging Juventa/Notuleerland trad zaterdag 8 september in een uitwedstrijd aan tegen Thrianta uit Hoogeveen. Juventa/Notuleerland is vorige week niet in actie gekomen. De eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen is daarom een aftasten naar de mogelijkheden die het team heeft onder de leiding van trainer/coach Jaap Dam. Het is ook een uitdaging wanneer blijkt dat twee dames en een heer de eerste formatie hebben verlaten. Komt nog bij dat door een onnodige schorsing een heer werd gemist. De tegenstander Thrianta is vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse. Daarom is deze ploeg zeker een tegenstander waarmee rekening dient te worden gehouden.

De wedstrijd begon onder goede weersomstandigheden en beide partijen hadden een enigszins afwachtende houding. Deze houding was na een paar minuten al voorbij en Thrianta stond na zes minuten op een 2-0 voorsprong. Juventa/Notuleerland kon gelukkig de tegenstander bijhouden. En zo ontstond een aantrekkelijk duel, waarbij beide teams elkaar niet veel toegaven. Na vijftien minuten 3-2 voor Thrianta en na dertig minuten spelen 7-5 in het voordeel van Thrianta. In de laatste minuten bracht Thrianta het verschil op 2 doelpunten. Juventa/Notuleerland maakte door een goed uitgespeelde kans de aansluitingstreffer 8-7. Na de theepauze kon het publiek dus een aantrekkelijke en spannende tweede helft verwachten.

Echter, niets was minder waar. Thrianta bracht een wissel in en hadden de theepauze blijkbaar goed benut. Na een kwartier begon de ploeg uit te lopen naar 13-8. In dit kwartier zag de Juventa/Notuleerland de kansen keren en dan is het een nadeel dat de jonge ploeg nog geen competitiewedstrijd heeft gespeeld. Het spel van Juventa/Notuleerland werd te gehaast en daardoor werden er ook regelmatig fouten gemaakt. Het doet echter niets af aan de kwaliteiten en het technisch inzicht van de coach en spelers van Thrianta. De wedstrijd werd door hen met het gebruik maken van het maximaal aantal wissels goed uitgespeeld, waarbij Juventa/Notuleerland in het laatste kwartier geen aansluiting meer kon vinden. Een eindstand daarom van 16-10.

Komende week heeft de formatie van Jaap Dam twee wedstrijden. Dinsdag speelt het team uit in Emmen om 20.00 uur tegen EKC2000. Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen het sterk geachte Mia uit Amersfoort. Het jonge team van Juventa/Notuleerland kan zeker in deze begin fase van de competitie de steun van de supporters goed gebruiken. Met andere woorden bezoek deze wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.