jolink optredens nu nog gezelliger

Heel Nederland weet intussen dat er een nieuw album aankomt. Voor een van de nieuwe nummers had Jolink, afgestudeerd kunstenaar, namelijk een schilderij gemaakt waarop hij Wilders portretteerde samen met de Noorse terrorist Breivik en Adolf Hitler, met op de achtergrond een hakenkruis. Het is een protest tegen het oprukkende populisme in de huidige politiek.

Dat de nieuwe cd verschijnt aan de vooravond van de verkiezingen is overigens louter toeval. De band werkte al uitgebreid aan het nieuwe album ver voordat het kabinet viel en er dus nieuwe verkiezingen moesten worden uitgeschreven.

Het doek, waarvan een afdruk in het cd-hoesje wordt opgenomen, veroorzaakte de afgelopen dagen grote opschudding. En ook moest de Duitse drukker de eerste druk van enkele duizenden cd-boekjes vernietigen omdat daarin het schilderij stond afgedrukt. In Duitsland is het namelijk verboden nazisymbolen af te drukken. Er wordt nu een nieuw cd-hoesje gemaakt, waarin de swastika wordt weggeretoucheerd.

Op de website van Normaal kwam de zanger met een verklaring: “In de eerste plaats bedankt voor alle positieve reacties van de mensen die het goed hebben begrepen. Eigenlijk ook bedankt voor de reacties van de mensen die mij dood wensen, bedreigen en ziektes toewensen. Inderdaad, ja bedankt. Want deze reacties – meestal stikvol taal- en spelfouten – tonen aan wat voor soort mensen zo fanatiek voor Wilders is. Ik ben erg verheugd dat zij de cd’s van Normaal vernietigen en niet meer naar de concerten komen. Zo’n volk kunnen we missen als kiespijn. De optredens worden dus nóg gezelliger. Groeten an alle echte høkers en tot in Hoogenweg!”

‘Normaal aan de Hoogenweg’ is een samenwerking van Crazy Horse en De Troubadour. De feesttent is bereikbaar via het parkeerterrein van Crazy Horse. De muzikale aftrap die avond verricht de classicrockband The Marshalls. Na afloop is er een afterparty met de bekende band 30Euro Live.

Tickets kosten 22,50 euro en aan de avondkassa 27,50 euro.

Zie ook: www.de-troubadour.com en www.crazyhorse.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.