Home / archiefcentraal / john hill band in halve finale grote prijs

john hill band in halve finale grote prijs

John Hill + band, de winnaar van de Wraak van Vechtdal, staat zondag 16 september in de halve finale van de prestigieuze wedstrijd de Grote Prijs van Nederland. “Zondag moet het gebeuren he”, zegt zanger Hannes Hilgenkamp. “We gaan kijken of we van zes bands de beste zijn. Ik denk wel dat we een kans maken, de vorige keer was het jurycommentaar heel positief. Maar we rekenen nergens op. Alle bands die overblijven zijn hartstikke goed.”

Zondag spelen alle bands een akoestische set, zonder versterking dus. Dat is wel een uitdaging: “Het is een situatie die je als band niet snel meemaakt. Normaal sta je op een podium een bak herrie te maken. En een viool is best een hard instrument, lastig om overheen te spelen. Daar moeten we oplossingen voor vinden, net zoals dat we de drums afdekken met doeken.”

Eén band krijgt zondag direct te horen of ze doorgaan naar de finale. De laatste halve finale is op 22 september, daarna geeft de jury nog twee wildcards weg, en de winnaar van de publieksstemmen (online en in de zaal) krijgt ook een finaleplaats. Stemmen op John Hill + band kan via deze link.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.