ja de heide staat nog in bloei

Op Vechtdal Centraal kregen we de vraag of dit weekend der heide nog bloeit op de Sallandse Heuvelrug. Want meneer of mevrouw wilde een stukje gaan wandelen. Nu willen we graag vraagbaak zijn en we hebben de vraag ook voorgelegd aan Landschap Overijssel, maar dat is dan meer bedoeld voor wat meer achtergrondinformatie. Toch zijn we zelf ook even een kijkje wezen nemen op deze mooie septemberzondag. Het antwoord is: de heide bloeit nog.

Wat we ook ontdekten is dat er nog wel even wat meer aan moois te zien is op de Sallandse Heuvelrug. De zon scheen prachtig op het spinnenrag, het gras is goudgeel, de glooiing van het landschap maakt het tot een onnavolgbaar natuurgebied dat we zo maar in onze achtertuin hebben met z’n allen.

Dat het er mooi is, dat weten de meesten ook wel. Wandelaars, hardlopers, dikke banden-fietsers, mountainbikers, paardrijders, alles zijn we er tegen gekomen en iedereen had het er naar de zin. “Goedemorgen”, was het meest uitgesproken woord vanmorgen op de Sallandse Heuvelrug. Zelfs de deelnemers aan de Holterbergtocht vanuit Holten hadden de energie om tussendoor passanten steeds even een mooie dag te wensen.

Dus ja, de heide staat nog in bloei, ga er vooral even naar kijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.