Home / archiefcentraal / inwoners marienberg ondersteunen hut mariaborch

inwoners marienberg ondersteunen hut mariaborch

Hut Mariabroch, fraai gelegen aan de kruising van de Hardenberger- en Nieuweweg, heeft inmiddels haar bestaansrecht wel bewezen. In het gastenboek bijvoorbeeld verhalen enthousiaste toeristen, belangstellenden, toevallige passanten en trotse inwoners hun waardering voor het feit dat een gedenkwaardig stukje geschiedenis- en ontstaan van het mooie dorpje zo is neergezet in het heden van Mariënberg.

Echter met minimale middelen houden de talrijke vrijwilligers onder aanvoering van Bertus Hofsink de boel netjes en schoon rondom de unieke kapel, wat het monument zeker ten goede komt. Het was initiatiefnemers en zussen, Ineke Ravenhorst en Janneke Luisman, een doorn in het oog dat de vrijwilligers zich moesten behelpen met verouderd materiaal. Bovendien bestond de wens, bij navraag, naar een goede en deugdelijke grasmachine.

In samenspraak met Plaatselijk Belang Beerzerveld/Mariënberg hielden de zussen de afgelopen weken een inzamelingsactie onder de bevolking van Mariënberg. De spontane actie en rondgang door het dorp leverde bijna 1000 euro op. Een gift van Stichting SJAM nog eens driehonderd euro.

Afgelopen woensdag 26 september overhandigde eigenaar Jan Huisman van Huisman Tuinmachines in Mariënberg de blije en dankbare vrijwilligers een nieuwe en sterke grasmachine (die kon worden aangeschaft met fikse korting) in het bijzijn van onder andere initiatiefnemers Ineke Ravenhorst/Janneke Luisman en Robert Bouwhuis namens gulle gever SJAM.

De toekomst van Hut Mariaborch, die het verleden van Mariënberg tot leven laat komen, is voorlopig weer gewaarborgd.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.