Home / archiefcentraal / internationale kanomarathon in ommen

internationale kanomarathon in ommen

Voor de derde keer werd zondag de Ommer kanomarathon gevaren. Behalve Nederlanders waren er ook deelnemers uit Duitsland en België naar Ommen afgereisd. In totaal streden 26 deelnemers op drie verschillende afstanden: de 12,5 kilometer Ommen – Junne – Ommen, 24 kilometer Ommen – Junne – Vilsteren – Ommen en 42 kilometer langs de route Ommen – Junne – Vilsteren, Archem – Ommen.

Er werd in drie klassen gevaren: K1 (wedstrijdkajaks), K2 (tweepersoonswedstrijdkajaks) en de toerklasse (gewone toerkajaks). Vanaf de steiger van de camping de Koeksebelt klonk om 10 uur het startschot.

In de klasse K1 won Karsten Heuser met 2 uur en 1 minuut op de 24 kilometer. Florian Heidtmann en Dennis Drieschner wonnen met 1 uur en 51 minuten, een nieuw record, de 24 kilometer in de klasse K2. In de toerklasse wonnen Freek Knol (12,5 kilometer; 1.30 uur), Arnim Kuhn (24 kilometer; 2.11 uur) en Harold Duikersloot (42 kilometer; 4.39 uur). Paula (7) en Daniel (9) waren de jongste deelnemers en hebben de tweede en derde plaats in de toerklasse van 12,5 kilometer gehaald.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.