indie missie mag niet vergeten worden

Bij het Indië-monument op de algemene begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen werd zaterdag 1 september de jaarlijkse herdenking gehouden van de vier gesneuvelde militairen uit Nieuwleusen en de vier gesneuvelde Dalfser militairen.

Er was een goede opkomst met diverse toespraken en een kranslegging door nabestaanden, oud-Indiëgangers en wethouder Goldsteen en zijn echtgenoot. Hierbij werd weer duidelijk dat deze periode in de Nederlandse geschiedenis, die momenteel toch soms weer negatief in het nieuws is, zeer zeker ook zinvol is geweest en zeker niet vergeten mag worden. Dit bleek vooral uit het nawoord van mevrouw Westenbrink uit Nieuwleusen, die haar oprechte waardering uitsprak over de missie van deze destijds veelal onvoldoende voorbereide jongemannen die geen weet hadden waar zij in verzeild zouden raken en wat hen daar in het verre Oost-Indië te wachten stond.

Mevrouw Westenbrink heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in drie verschillende Jappenkampen gezeten, en is mede door de inzet van deze mannen nadien weer veilig met haar familie in Nederland terecht gekomen. De herdenking werd afgesloten met een defilé langs het monument waarbij bloemen werden gelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.