Home / archiefcentraal / ijvv haalt eerste volle score op uit marienberg

ijvv haalt eerste volle score op uit marienberg

Mariënberg verloor zaterdag met 1-3 van IJVV uit IJsselmuiden. Alfred Dorgelo stuurde ons het volgende verslag op:

De zaterdagmiddag op sportpark Het Westerpark begon nog wel zo mooi. Onze dames kwamen knap terug van een 4-1 achterstand en Janneke Lubbers euh….sorry herstel Janneke de Lange maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker (4-4). Manlief Theo scoorde in de zestiende minuut tijdens het duel Mariënberg – IJVV de openingstreffer.

Het leek de opmaat te worden voor De wereld in de Zunne, the afterparty na een grandioze bruiloft van het jonge stel dat vrijdag nog poseerde op het hoofdveld zittend op een Porsche. Maar IJVV wenste niet mee te werken en verknalde het Mainbargs feessie en verliet om klokslag vijf uur Het Westerpark met een keurige 3-1 overwinning, waarop niets af te dingen viel.

Onze gasten schoten uit de startblokken, binnen een minuut moest Chris Regeling al handelend optreden. IJVV had het betere van het spel en wilde definitief de slechte seizoenstart uit de boeken gummen. Na de 1-0 van bruidegom Theo de Lange had keeper Regeling eerst nog een passend antwoord op een verdekt afstandschot. Hij was na een klein half uur spelen ook kansloos op een achterwaartse kopbal van GertJan v/d Belt. Hij maakte de gelijkmaker na niet kordaat ingrijpen van de roodzwarte defensie.

Na de thee bleef Roy Botter achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jaap Hofman. Veel kansen viel er niet meer te noteren voor het roodzwarte hart. Wel was wederom de inzet goed te noemen maar ontbrak het aan pressie voor de kooi van doelman AlbertJan Meuleman. Zou de vouwfiets van IJVV-trainer Herben Visscher wederom in de bus blijven steken….? Want ook IJVV kon de sterk keepende Regeling niet verontrusten. Jammer genoeg, in de ogen van de thuisploeg, brak een penalty de ban. Chiel Buikema wist zich wel raad en schoot berispelijk de 1-2 voorsprong achter Chris.

Goudhaantje Rolf Hofsink stond amper in het veld na weken blessureleed of Jorin Koers besliste het duel al in IJsselmuidens voordeel. Hij haalde van ruim twintig meter verwoestend uit en bezorgde zo IJVV de eerste winst van het seizoen.

Mariënberg verloor verdiend van een beter spelend IJVV die eindelijk het veldoverwicht in de laatste wedstrijden wist om te zetten in klinkende resultaat. Komende week reist Mariënberg af naar Baalderveld waar Hardenberg’85 onze volgende oppenent zal zijn.

Opstelling: Chris Regeling, Roy Botter (46. Jaap Hofman), Arjan Peters, Wilco Wittenberg (79. Rolf Hofsink), Kris Noeverman, Ruud Buitenhuis, Han Bouwhuis, Ruud Woelderink, Edwin Hofsink, Niek Noeverman (64. Frank Pullen), Theo de Lange.

Man en Vrouw v/d Wedstrijd: Theo en Janneke de Lange (nogmaals gefelicteerd met jullie huwelijk)

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.