Home / archiefcentraal / happy tails geeft opleidingen zuid europa

happy tails geeft opleidingen zuid europa

Karen Mulders van Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails is op maandag 3 september teruggekeerd van een enerverende reis naar Spanje en Portugal. Mulders was uitgenodigd door de Stichting Vagabundog in Spanje/Portugal om de vrijwilligers en medewerkers van Vagabundog en de asielen in Zuid-West Spanje en Zuid-Oost Portugal een tweedaags seminar te geven over hondengedrag. Ook nam ze de kleine ‘amigo’ mee om in Nederland een baasje voor hem te zoeken.

Doel van het seminar was de vrijwilligers en medewerkers een beter inzicht te geven in hondengedrag en tevens de mensen te leren hoe ze honden eenvoudig kunnen testen op gedrag. Mulders had tijdens haar seminar Portugezen, Spanjaarden, Engelsen en Nederlanders die ze onderwees in hondengedrag. Mulders heeft eerst meerdere asielen bezocht, gedrag geobserveerd en veel videomateriaal gemaakt voordat ze de mensen ging onderwijzen, om een indruk te krijgen hoe de honden in de asielen leven en functioneren.

Gewapend met een enorme dosis videomateriaal heeft ze de medewerkers en vrijwilligers heel wat wijzer kunnen maken over hoe honden communiceren, hoe je ze moet benaderen, etc. Haar eigen hond Kate was mee om daar waar nodig voor te doen en te ondersteunen.

Tijdens een bezoek aan een Portugees asiel kwam er een klein puppy naar buiten gewandeld, die de dag ervoor op straat gevonden was. Dit hondje is ter plekke Amigo gedoopt en hij is meegekomen naar Nederland. Voor hem wordt een mooi leven gezocht in Nederland.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.