Home / archiefcentraal / gemeentederby marienberg en hardenberg 85

gemeentederby marienberg en hardenberg 85

De voetballers van Mariënberg spelen zaterdag tegen Hardenberg ’85. Alfred Dorgelo stuurde ons de volgende voorbeschouwing:

Komende zaterdag reist Mariënberg af naar Sportpark Baalderveld waar Hardenberg’85 onze gastheer zal zijn. De ‘Blauwen’ heropenen zaterdag feestelijk hun vernieuwde accommodatie voor aanvang van het duel tussen Hardenberg’85 en de voetballers van Mariënberg.

De laatste maanden stond het sportpark van Hardenberg’85 in de steigers, onder andere een pannaveldje en het nieuwe kunstgras zijn uit de hoge hoed getoverd. DJ Henri zal tot diep in de avond zijn plaatjes de blauwe kantine inslingeren, hopelijk doet hij dat in de wetenschap dat de punten wel werden meegenomen door de roodzwarten met veule Skik.

Zowel onze gasten als de Westerparkbewoners vinden wij voorlopig terug in het rechterrijtje.

Veel mannen zijn er niet overboord, we zijn pas namelijk vier wedstrijden onderweg. Mariënberg verloor vorige week van een beter spelend IJVV, punt uit! Trainer Mark Wagt kan naar alle waarschijnlijkheid wel weer vier spelers aan zijn wedstrijdselectie toevoegen die tegen IJVV ontbraken wegens diverse en uitéénlopende oorzaken.

Zaak is wel dat Mariënberg in de komende vier regioduels punten gaat pakken om een sterk fundament onder het lopende seizoen te leggen. Na Hardenberg’85 volgen thuisduels tegen Voorwaarts en Lutten en reist het zaterdag 13 oktober af naar Gramsbergen.

Ondanks een voorlopige negende stek op de ranglijst is het humeur bij het roodzwarte hart goed te noemen. De inzet is elke week meer dan 100% en spelers die denken het op hun boerenfluitjes te kunnen doen worden genadeloos afgestraft door de jonge en ambitieuze Wagt. Elke week sleutelt de oefenmeester aan zijn team, tapt oude olie af, ververst daar waar nodig en wisselt desnoods Diesels voor Super Vrij!

Zijn collega, Erik Eshuis van Hardenberg’85, heeft de motor ook nog aan het pruttelen. Kieken of hij de juiste brandstof gauw weet te vinden maar aanstaande zaterdag hoeft hij de tank nog niet vol te gooien.

Mainbarg is voornemens om roet in het blauwe feessie te gooien en de afterparty met een fiske kater te laten beginnen in plaats van achteraf.

Het duel staat onder leiding van de heer G.J. Meijer en de aftrap is om drie uur (15.00).

De prognose, moet je dat nog vragen….? Natuurlijk een 1-3 overwinning van onze jongens. Succes Heren en…..Veule Wille!

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.