gastouderbureau bestaat 20 jaar

Twintig jaar geleden ging het gastouderbureau in Dalfsen van start, eerst onder de paraplu van de Stichting Kinderopvang Dalfsen en nu alweer vijf jaar als zelfstandige onderneming onder leiding van Annet Kroon.

Kroon vertelt: “De kinderopvang via het gastouderbureau werd niet meteen door iedereen omarmd. Twintig jaar geleden vroeg menigeen zich nog ongerust af of het voor kinderen wel goed was om naar de opvang toe te gaan. Kinderen horen immers thuis bij de moeder te zijn; ‘……de kinderopvang kan echt geen ouderzorg en ouderliefde geven. Ouders hebben kinderen, maar hebben kinderen ook ouders?’ aldus een citaat uit de Dalfser Courant van die tijd. Hoe anders staat men tegenwoordig tegenover kinderopvang. Kinderopvang is een aanvulling op de opvoeding van ouders. Kinderopvang is veel meer dan alleen de mogelijkheid voor ouders om met een gerust hart te werken. Kinderen die naar een gastouder gaan, ontwikkelen zich. Ze krijgen de kans om ervaringen op te doen in een andere gezinssituatie, om met andere kinderen te spelen, te leren, én vrienden te maken.”

Tijdens het jubileumfeest complimenteerde wethouder Maurits von Martels het gastouderbureau met de wijze waarop zij gastouderopvang regelen. “Het gastouderbureau heeft de zaken goed voor elkaar”, vindt hij. Gastouderbureau Dalfsen gaat voor kwaliteit en is medeoprichter van de Kwaliteitskring Gastouderbureaus Overijssel.

Het jubileumfeest werd druk bezocht door (gast-)ouders met hun kinderen. Maar liefst negen gastouders werden gehuldigd omdat zij langer dan tien jaar gastouder zijn bij het gastouderbureau.

Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals schminken, een springkussen en ijsje eten. De natuurboerderij had een kabouterpad uitgezet dat druk werd gelopen door kinderen en ouders.

Voor de oudercommissie van het gastouderbureau was het feest een goede gelegenheid om kennis te maken met de ouders en te vertellen wat de taken zijn van een oudercommissie.

Eén van de leuke momenten van het feest was de lancering van de vernieuwde website van het gastouderbureau door de wethouder samen met Annet Kroon. “Het gastouderbureau is weer helemaal klaar voor de komende jaren”, vindt Annet.

Op de vraag of zij zich zorgen maakt voor de toekomst, er wordt immers weer bezuinigd op de kinderopvang, zegt zij: “Als ik zo om me heen kijk en al die positieve, gemotiveerde gastouders zie en de kinderen die zo zichzelf kunnen zijn dan maak ik me geen zorgen. Natuurlijk is het heel vervelend dat ouders weer meer moeten betalen, maar als mensen op onze website een rekensommetje maken van wat ze daadwerkelijk betalen, dan wegen de kosten nog altijd op tegen de zekerheid van goed geregelde kinderopvang.”

www.gastouderbureaudalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.