finaleplaatsen voor bissinghcrossers

Afgelopen zaterdag stond het open Gronings Kampioenschap op de planning voor de Bissinghcrosssers. De baan van FCC de Spartanen uit Zevenhuizen lag er door hevige regenval helaas niet zo mooi strak bij, maar op de wedstrijddag zelf brak al snel het zonnetje door.

Een relatief kleine delegatie van de Bissinghcrossers verscheen aan de start, maar daarvan bereikten wel 8 de finales. Helaas geen kampioenen dit keer, maar wel een aantal zeer verdiende vice-kampioenen.

Bij de jongens 6 jaar reed Huub Spliethof pas zijn derde wedstrijd. Op het eerste rechte stuk werd hij bijna meegesleurd in een val van een van zijn concurrentjes, maar hij wist knap op de fiets te blijven zitten. Vervolgens pakte hij stukje bij beetje meters terug, om uiteindelijk als tweede over de finish te komen.

Bij de dames cruisers had Cencia Waaijenberg de eerste manche bijna gemist door slechte communicatie van de wedstrijd officials en was daardoor al bijna uitgeschakeld. Zij knokte zich echter toch nog terug in wedstrijd en behaalde daarbij de finale waarin ook zij tweede werd. Tom Sluiter mocht twee keer naast de kampioen op het podium staan. Hij werd tweede bij zowel de jongens 18 jaar en ouder, als bij de cruiser 16-30 jaar. De laatste podium plaats ging naar Arjan Schepers die als derde eindigde bij de cruisers 31 jaar en ouder.

De overige finale plaatsen waren voor Brigitte Moes (4e plaats) en Bryan Stoel (6e plaats). Dylan Stoel, Michel Schaart en Roy Kamphuis kwamen in de halve finale tekort en voor Rob en Sander Waaijenberg, de broers Dion en Jarno Pekkeriet en Danielle Gohl waren deze dag de manches helaas het hoogst haalbare.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.