eerste vechtdal duurzaamheidsfair succes

De eerste Vechtdal Duurzaamheidsfair in De Carrousel in Ommen is vrijdag en zaterdag een groot succes geworden. Het was niet alle uren even druk op de fair maar de publieke belangstelling was goed en de bezoeker kwam gericht op de beurs af. Met name dat laatste heeft de standhouders goed gedaan. De meesten stonden er voor de naamsbekendheid, om te vertellen dat de klant bij hen terecht kan voor een duurzame oplossing.

Lionsclub Ommen – Dalfsen had de fair bedacht. Ondernemend als de leden van de Lions zijn, zagen ze dat duurzaam en ecologisch steeds meer zijn plek vindt in ondernemersland. Ondernemers die vandaag de dag bij willen blijven en in de toekomst ook een stevige positie willen behouden, moeten wel mee in de nieuwe manier van duurzaam ondernemen. En dus kregen ondernemers op de eerste Vechtdal Duurzaamheidsfair de kans te laten zien wat ze dan wel kunnen betekenen voor de particulier. Voor die particulier gaat duurzaam wonen, werken en leven een steeds belangrijkere factor spelen in het dagelijks leven.

Gedeputeerde Theo Rietkerk was bij de opening aanwezig. Namens de provincie propageert hij gezamenlijke projecten die leiden tot minder gebruik van brandstof en grondstof die niet herwinbaar zijn. Overijssel zet daar flink op in. Wie een gezamenlijk project heeft dat leidt tot flink minder verbruik van energie en grondstof maakt zo maar kans op een flinke subsidie.

Hoe dat moet, wonen en werken in een wereld waarin bronnen steeds schaarser worden? De fair gaf daar antwoord op. Heel veel ondernemers presenteerden hun oplossing in de Carrousel in Ommen. Meer isolatie, een zonneboiler waardoor het water door de zon wordt opgewarmd, ledlampen die ook in fittingen past van spaar- en gloeilampen, elektrische fietsen en scooters, mooie houtkachels die ook de verwarming en het badwater van warm water voorzien, enzovoort. Je kon ook duurzaam eten (uit het Vechtdal) en duurzaam winkelen (de kringloopwinkel).

De gemeenten Dalfsen en Ommen stonden ook op de beurs om vragen over duurzaam bouwen en verbouwen te beantwoorden. Inwoners van Dalfsen konden alles aan de weet komen over duurzame wijk De Nieuwe Landen II, waarvan de kaveluitgifte in het najaar start. In deze wijk komt niet eens meer gas. Hoe doe je dat dan in je huis? ’t Natuurlijk Huus uit Raalte bood daar antwoord op. In deze woning is ook geen gas aangebracht. Veel bezoekers van de beurs hebben een excursieafspraak gemaakt naar ’t Huus om nog eens rustig verder na te denken over mogelijkheden.

Dat geldt ook voor veel andere ondernemers. Niet dat er op de beurs gelijk veel deals gesloten werden, maar de meeste ondernemers gingen tevreden naar huis met een nieuw adressenbestand van geïnteresseerde mensen die plannen hadden in hun richting verder te denken naar duurzame oplossingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.