Home / archiefcentraal / eerste punten sv nieuwleusen zaal 1

eerste punten sv nieuwleusen zaal 1

De zaalvoetbalteams van SV Nieuwleusen zijn de competitie weer begonnen. Na de kampioenschappen van zaal 1 en zaal 2 vorig jaar spelen beide teams dit jaar een klasse hoger. Zaal 1 komt uit in de 1e klasse, terwijl het nieuw samengestelde zaal 2 dit jaar uitkomt in de 2e klasse. Beide teams kenden vorige week een valse start door hun eerste duels te verliezen. De mannen van S.V. Nieuwleusen zaal 1 hebben zich afgelopen maandag herpakt door hun eerste overwinning van het seizoen te boeken. STB 1 werd met 8-4 verslagen.

Na een wat aftastend begin was het Jeroen Elzinga die na 5 minuten met een geplaatste vrije trap de openingstreffer liet noteren. Al snel was duidelijk dat S.V. Nieuwleusen het spel moest maken deze avond. STB1 liet zich telkens wat inzakken om zo uit een snelle counter te kunnen scoren. STB1 was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Een aantal schoten gingen net voorbij het doel of werden knap gepareerd door Timo Muller. Na 15 minuten was het na een goede aanval van STB1 wel raak, 1-1.

Ruben Brinkman zette even later S.V. Nieuwleusen weer op voorsprong door na een perfect uitgevoerde één-twee met Erwin Dijk de 2-1 binnen te schieten. In de 22 minuut was het Jeroen Elzinga die de stand op 3-1 bracht. Na een mooie sleepbeweging schoot hij de bal voorbij de keeper. STB1 ging door deze achterstand niet bij de pakken neer zitten en wist met 2 afstandschoten de stand voor rust nog terug te brengen tot 3-3.

Na rust zette STB1 door en kwam het voor het eerst op voorsprong tijdens deze wedstrijd. Een vrije trap werd knap ingeschoten, 3-4. De mannen van S.V. Nieuwleusen zaal 1 bleven ondanks de plotselinge achterstand rustig combineren. Na een goede individuele actie wist Erwin Dijk dan ook al snel de stand weer op 4-4 te zetten. Even later wist Jeroen Elzinga, na goed druk zetten door Erik Uitslag, S.V. Nieuwleusen weer op voorsprong te zetten, 5-4.

In het restant van de wedstrijd had S.V. Nieuwleusen de overhand al kwam het nog wel bijna in gevaar door een dubieuze penalty tegen. Timo Muller wist de inzet echter knap te stoppen. S.V. Nieuwleusen bouwde vervolgens haar voorsprong uit tot 7-4, door doelpunten van Erwin Dijk en Robbert Veenstra. Vlak voor tijd werd het ook nog 8-4. Na een mooie aanval over drie schijven schoot Robbert Veenstra de bal hard binnen.

Volgende week maandag speelt S.V. Nieuwleusen zaal 1 uit tegen ZVO 2.

Zaal 2

S.V. Nieuwleusen zaal 2 heeft helaas ook hun tweede wedstrijd afgelopen maandag verloren. In Elburg werd er met 4-3 verloren van ZVE 1. In de rust stond het nog 1-1, maar in de tweede helft wist ZVE de partij naar zich toe te trekken.

Volgende week maandag speelt S.V. Nieuwleusen zaal 2 thuis om 20:30 uur tegen ZVO 3.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.