eerste nachtvorst blijkt primeurtje

We hadden vanmorgen een tweet de deur uit gedaan dat het gevroren had vannacht. Lazen we later op RTV Oost dat het in Twente gevroren had en dat dat een landelijke primeur was. Geen idee, dat dat met nachtvorsten zo werkt: primeurs hebben. Maar we hebben daarom besloten ook ons vorstfotootje uit Salland online te zetten.

Gevolg van de vorst is dat de bladeren van courgettes en pompoenen ook bevroren zijn. De makkelijkste groente van de tweede helft van de zomer is daarmee aan zijn groei-eind gekomen. De boerenkool mag je nog wel even laten zitten. Die moet je niet eten voordat het gevroren heeft, maar het beetje vorst van afgelopen nacht hoef je niet mee te tellen.

Komende nacht gaat het trouwens niet vriezen: het regent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.