Home / archiefcentraal / duits zender nrw tv filmde het vechtdal

duits zender nrw tv filmde het vechtdal

Maandag 3 september was de grootste Duitse regio zender uit Nordrhein Westfahlen, NRW TV, op uitnodiging van Vechtdal Marketing in het Vechtdal om te filmen voor het programma ‘Holland bewegt uns’. Onder andere een boottocht bij Rederij Peters over de Vecht en een rondleiding bij B&B Boerhoes van Antje Kingma leverden mooie beelden op rond de Vecht. De aflevering van ‘Holland bewegt uns’ in het Vechtdal zullen op 4 oktober om 17.30 uur en op 7 oktober om 18 uur op de Duitse televisie te zien zijn.

Holland bewegt uns is een reisprogramma van de Duitse regio zender NRW TV uit Nordrhein Westfahlen. Presentatrice Sabrina Gluba heeft samen met haar collega’s een uitzending gemaakt ter promotie van het Vechtdal. Het programma wordt iedere donderdagavond uitgezonden om 17.30 uur. NRW TV is een Duitse private tv zender. Ruim 4 miljoen mensen in Nordrhein Westfalen kunnen NRW TV via het analoge en digitale kabeltelevisienet ontvangen. Daarnaast zendt NRW TV de programma’s ook live uit via hun website www.nrw.tv.

Cristiaan Peters van Rederij Peters in Ommen, werd op de Vecht geïnterviewd over de Vecht en de omgeving waar langs gevaren werd. Zoals camping de Koeksebelt waar door het mooie weer en door de start van de fiets4daagse nog veel mensen langs het water te vinden waren. Rederij Peters is een actief en groeiend familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring in het organiseren van rondvaarten en de verhuur van motorboten, sloepen en kano’s.

Vervolgens werd de tv-ploeg hartelijk ontvangen bij B&B Boerhoes waar de gastvrijheid en de boerderijdieren voor de gezelligheid op het erf zorgen. Op het erf van Antje Kingma aan de rivier de Vecht ter hoogte van Dalfsen werden opnames gemaakt van de mooie omgeving, de vissers aan de Vecht, de B&B, de theetuin en de Dexterkoeien (mini-koeien).

Vechtdal Marketing is de organisatie die met haar activiteiten het aantal bezoekers en hiermee ook de toeristische bestedingen in het Vechtdal Overijssel wil vergroten. Zij kent hierbij drie taken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, namelijk: productontwikkeling, promotie en gastheerschap. Meer informatie over Vechtdal Marketing vindt u op www.vechtdalmarketing.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.